[mk2] przecieki deszczowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] przecieki deszczowe
ostatnio rozbieralem przednie drzwi zeby sie dostac do mechanizmu otwierania szyby i byla tam przyklejona folia uszczelniajaca na calej powierzchni drzwi. musialem ja zerwac i nie dalo sie juz jej z powrotem przykleic jak nalezy. teraz mam kaluze w aucie jak pada deszcz. widac zacieki wody na gumowej uszczelce progowej i pod plastikowym progiem wewnatrz auta. a drzwi od spodu na tapicerce sa mokre. przypuszczam ze to wlasnie przez ta zerwana folie. woda z zewntarz dostaje sie przez szybe i zamiast splywac sobie otworami na dole to skrapla sie przez ta folie do wewnatrz. to moja teoria...ma ktos inna? jakies doswiadczenia w tym temacie?
i jeszcze mam pytanie. jak jest umocowany plastikowy prog przytrzymujacy wygladzine? nie chcialbym go na sile urwac a nie widac nic. przypuszczam ze jest tam jakis plastikowy bolec przechodzacy przez wykladzine i wcisniety w dziure w blasze...rozbieral to ktos? golf 2 1.6 PN 3 drzwiowy
i jeszcze mam pytanie. jak jest umocowany plastikowy prog przytrzymujacy wygladzine? nie chcialbym go na sile urwac a nie widac nic. przypuszczam ze jest tam jakis plastikowy bolec przechodzacy przez wykladzine i wcisniety w dziure w blasze...rozbieral to ktos? golf 2 1.6 PN 3 drzwiowy
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Podepne się pod temacik,chodzi mianowicie o bagażnik mam mokro w bagażniku i nie wiem gdzie to przecieka bo nic nie widać. Dodam że mokro jest tylko przy dużych ulewach. Macie jakiś pomysł?
PozdraVWiam - Tomek :pub:
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
mi przeciekalo pod uszczelka tylnej szyby. mialem zacieki na czarnym plastiku od wewnetrznej strony klapy zaslaniajacym mechanizm zamka i wycieraczki. wyjalem szybe wydrapalem pomalowalem zalozylem z powrotem i narazie jest sucho. przeciekalo mi tez troche przez otwor przez ktory ida kable do haka holowniczego.Bożuch pisze:Podepne się pod temacik,chodzi mianowicie o bagażnik mam mokro w bagażniku i nie wiem gdzie to przecieka bo nic nie widać. Dodam że mokro jest tylko przy dużych ulewach. Macie jakiś pomysł?
[ Dodano: Nie Paź 29, 2006 19:28 ]
piotr2 pisze:dokladnie poprzez brak foli tak bedzie,a ten prog odkrec chyba jedna srubka i przesun w bok caly ten plastyk i powinien odejsc tam pod spodem sa zapinki ktore po przesunieciu w bok powinny zejsc.
u mnie jest 5 kolkow plastikowych. podwazylem lekko i wyszly po kolei. mozna tez wysunac ta plastikowa listwe do tylu albo do przodu bo te kolki sa wsuniete w listwe ale ciezko to zrobic bo nie ma miejsca. trzeby by wyginac mocno listwe wiec chyba lepiej podwazyc. nic nie urwalem wyszly w miare lekko. tylko trzeba trafic tak zeby podwazac kolek a nie listwe bo mozna wylamac jak ktos ma za duzo sily i za gwaltownie to zrobi