[mk3]zerwany pasek rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]zerwany pasek rozrządu
czy silnik 1.4 ABD jest kolizyjny w przypadku zerwania paska
oglądałem w telewizji program na tvn turbo gdzie testowali mazde diesla ,golfa 3 1.4i coś tam jeszcze i powiedzieli że w golfie 1.4 w przypadku zerwania paska nic się nie dzeje
gościu powiedział ze "silnik jest bezkolizyjny".Miałem kiedyś fiestę 1.1 izerwał mi się łańcuch rozrządu ,założyłem nowy i było ok ,nic się nie stało
oglądałem w telewizji program na tvn turbo gdzie testowali mazde diesla ,golfa 3 1.4i coś tam jeszcze i powiedzieli że w golfie 1.4 w przypadku zerwania paska nic się nie dzeje
gościu powiedział ze "silnik jest bezkolizyjny".Miałem kiedyś fiestę 1.1 izerwał mi się łańcuch rozrządu ,założyłem nowy i było ok ,nic się nie stało
Ostatnio zmieniony ndz paź 22, 2006 14:33 przez marclip1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
Nieprawda , chyba że nie rozumiem co chcieliście przez to powiedziećWilQ pisze:PrawdaFabian LDZ pisze:każdy silnik jest "kolizyjny" w momencie zerwania paska rozrządu!
[ Dodano: 22 Paź 2006 11:54 ]
Kolega rzas ma ten sam(silnik) z tego co pamiętam i też mu pękł i nic się nie stałomarclip1 pisze:czy silnik 1.4 ABD jest kolizyjny w przypadku zerwania paska
WilQ Bzdury opowiadasz. Jak tłoki nie dochodzą do otwartych zaworów to silnik jest bezkolizyjny. Po zerwaniu paska tylko zgaśnie i nic się nie może uszkodzić. Radze wpierw poczytać czym jest silnik kolizyjny, czym bezkolizyjny i na czym to wszystko polega a dopiero potem radzić innym swoje madrości, inaczej powstaje tylko rozgłaszanie jakichś dezinformacji.
=-Pinhead-=
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: