Witam!
Samochód naprawiony !!!! Dzieki kolegom Grzesiekk1982 i Ventil !!
Auto podnieślismy na podnośniku kolumnowym,odkręciliśmy łapy od dołu tulei i nie ma potrzeby podpierać belki bo nic się nie dzieje...opadła może o parę cm. Stare tuleje oryginalne sa dwuczęściowe,wyszły bez problemu. Nowe jednoczęściowe od Audi okazały się wymiarami identyczne z dwoma starymi,zarówno średnica,szerokość jak i wysokość.Z tymi już tak łatwo nie poszło....trzeba było skonstruować specjalny przyrzad do wciśnięcia owych...kawałek grubej rury o właściwej średnicy,zaspawany tył z otworem i śruba,wszystko na smalec,przedłużka metrowa,trzeszczało ale szło aż weszło.Reszta to już pikuś a samochód w końcu zachowuje się należycie i skończyły się wszelkie stuki z tyłu !!
Pozdrawiam,
Paweł
(Mk3 Variant Syncro TDI) Tuleje tylnej belki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

No to wszyscy Syncro'wcy się ciesząlemax pisze:Samochód naprawiony !!!!
lemax, napisz tylko w tym temacie (i może jeszcze w tamtym poprzednim - niech będzie dla potomnych, łatwiej znaleźć), co to dokładnie za tuleja (nie wiem ile ich idzie w Audi 100 C4, bo jeśli jedna para to wszystko jasne).
Pozdrawiam
Orginalne gumy/tuleje w serwisie VW Switoń-Paczkowski w Lubinie 190 zł szt czyli 4x190 to 760 zeta !!!! A te tulej sa od Audi 100 C4 roczniki 1990-94 i w tylnej belce sa tylko te,dostępne w każdym większym sklepie (Intercars,Fota) w cenie 23 do 50 w zależności od firmy.Ja zamontowałem Lemforder bo to dobra firma,
pozdrawiam,
Paweł
pozdrawiam,
Paweł
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Buahahahahaha jepiej niż myślałem!!! Oni to mają fantazjęlemax pisze:Orginalne gumy/tuleje w serwisie VW Switoń-Paczkowski w Lubinie 190 zł szt czyli 4x190 to 760 zeta
ASO wyprzedziły już TPSA, jeszcze tylko ZUS jest jest lepszy
Dzięki za info, już mam 15 tys km po dziurach przejechane (od sprowadzenia auta) i na mnie czas nadejdzie.
Pozdrawiam!!!!