[mk2] Szumi w samochodzie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Szumi w samochodzie
Witam
Zwracam sie z takim pytaniem: czy u was tez od predkosci ok 100 km/h zaczyna szumiec w samochodzie? Wydaje mi sie ze to spod uszczelek drzwi, a im szybciej jade to bardziej szumi:/ A jesli to uszczelki to jak mozna sobie z tym poradzic?
Zwracam sie z takim pytaniem: czy u was tez od predkosci ok 100 km/h zaczyna szumiec w samochodzie? Wydaje mi sie ze to spod uszczelek drzwi, a im szybciej jade to bardziej szumi:/ A jesli to uszczelki to jak mozna sobie z tym poradzic?
[img]http://img145.imageshack.us/img145/7367/vwgolfplusercu4.jpg[/img]
- nikoo
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam
Kiedyś miałem podobny problem strasznie mi coś szumiało. Sprawdzałem uszczelki w drzwiach , dociągałem drzwi itp. ale nic nie pomogło. Kiedyś podczas odkurzania auta zobaczyłem że mam przetartą wykładzinę w aucie za siedzeniem pasażera, dziura była dość mała ale światło prześwitywało. Okazało się ze brakuje mi 2ch uszczelek, zaślepek gumowych w podwoziu . Dorobiłem sobie takie z gumy i po pierwszej jeździe była niesamowita poprawa. Może u Ciebie jest ten sam problem? Popatrz pod podwozie i posprawdzaj czy masz zaślepki , jeśli wypadły to będą dziury troszeczkę większe od monety.
Jeśli pomogłem to proszę o punkt.
:green_fuck:
Kiedyś miałem podobny problem strasznie mi coś szumiało. Sprawdzałem uszczelki w drzwiach , dociągałem drzwi itp. ale nic nie pomogło. Kiedyś podczas odkurzania auta zobaczyłem że mam przetartą wykładzinę w aucie za siedzeniem pasażera, dziura była dość mała ale światło prześwitywało. Okazało się ze brakuje mi 2ch uszczelek, zaślepek gumowych w podwoziu . Dorobiłem sobie takie z gumy i po pierwszej jeździe była niesamowita poprawa. Może u Ciebie jest ten sam problem? Popatrz pod podwozie i posprawdzaj czy masz zaślepki , jeśli wypadły to będą dziury troszeczkę większe od monety.
:green_fuck:
no i to jest dobry kmin. Zobacze chociaz nie wydaje mi sie ze to to... ale sprawdze jutro po pracy. Troche to denerwujace, bo czasami nie sluchac co chlopaki na CB mowia :/mmksk pisze:Witam
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
folia jest bo niedawno boki rozbieralem.silent_rob pisze:tez mozna sprawdzic stan folii w drzwiach ( o ile jezcze jest)
a ile ich jest i moglbys napisac tak mniej wiecej gdzie sa? Popatrze popatrze...silent_rob pisze:sprawdz moze gumowe zatyczki w grodzi miedzy silnikiem a kabina
Dzieki za sugestie
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A u mnie nie szumi, ale piszczy. Jadac tak od 60-80km piszczy od strony kierowcy. Nie wiem skad dzwiek dochodzi, nie umiem tego zlokalizowac. Jak przyspiesze 90-110 to juz nie piszczy. Jak zwolnie to zas od nowa... Niekiedy jak depne hamulec to przestanie, niekiedy jak gaz. Co to moze byc?
www.SportCom.PL
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
niestety sa pod deska rozdzielcza ale mozna tez sprawdzic ich stan od strony silnika jak jest ta blacha za ktora siedza ludziki hah to w tej blaszce powinny byc takie gumowe kuleczka w ktore wchodza kable itpDanielo85 pisze:folia jest bo niedawno boki rozbieralem.silent_rob pisze:tez mozna sprawdzic stan folii w drzwiach ( o ile jezcze jest)a ile ich jest i moglbys napisac tak mniej wiecej gdzie sa? Popatrze popatrze...silent_rob pisze:sprawdz moze gumowe zatyczki w grodzi miedzy silnikiem a kabina
Dzieki za sugestie
za luźny pasek klinowy? miałem niemal identyczne objawy.MrUkAs pisze:A u mnie nie szumi, ale piszczy. Jadac tak od 60-80km piszczy od strony kierowcy. Nie wiem skad dzwiek dochodzi, nie umiem tego zlokalizowac. Jak przyspiesze 90-110 to juz nie piszczy. Jak zwolnie to zas od nowa... Niekiedy jak depne hamulec to przestanie, niekiedy jak gaz. Co to moze byc?
naciągnięcie pomogło.
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hm, pasek chyba nie, bo pasek jak np. sie wjedzie w duza ilosc wody albo cos takiego wydaje inny glos niz ten co jest u mnie. U mnie jest takie jakby piszczenio-tarcie... Trudno opisac ten glos... :/SmokIT pisze:za luźny pasek klinowy? miałem niemal identyczne objawy.MrUkAs pisze:A u mnie nie szumi, ale piszczy. Jadac tak od 60-80km piszczy od strony kierowcy. Nie wiem skad dzwiek dochodzi, nie umiem tego zlokalizowac. Jak przyspiesze 90-110 to juz nie piszczy. Jak zwolnie to zas od nowa... Niekiedy jak depne hamulec to przestanie, niekiedy jak gaz. Co to moze byc?
naciągnięcie pomogło.
www.SportCom.PL
WITAM U MNIE BYł PODOBNY PROBLEM I OKAZAłO SIE ZE PISZCZY W DZIWNY SPOSOB ROLKA NAPINACZA ALTERANTORA CIEZKO JA DOSTAC BO ORYGINAł W VW KOSZTUJE 320Zł A ZAMIENNIK 70Zł,OCZYWISCIE WYMIANA POMOGłAMrUkAs pisze:Hm, pasek chyba nie, bo pasek jak np. sie wjedzie w duza ilosc wody albo cos takiego wydaje inny glos niz ten co jest u mnie. U mnie jest takie jakby piszczenio-tarcie... Trudno opisac ten glos... :/SmokIT pisze:za luźny pasek klinowy? miałem niemal identyczne objawy.MrUkAs pisze:A u mnie nie szumi, ale piszczy. Jadac tak od 60-80km piszczy od strony kierowcy. Nie wiem skad dzwiek dochodzi, nie umiem tego zlokalizowac. Jak przyspiesze 90-110 to juz nie piszczy. Jak zwolnie to zas od nowa... Niekiedy jak depne hamulec to przestanie, niekiedy jak gaz. Co to moze byc?
naciągnięcie pomogło.