[MK3] słabe przyspieszenie??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] słabe przyspieszenie??
mam problem poniewaz od niedawna jestem uzytkownikiem mk3 silnik 2e i coś mulasty jest nie wiem dlaczego w sumie rok stał ale czy to moze byc przyczyną?? autko wkreca sie dobrze powyzej 3 tys obrotow hmmm ktos mi powiedzial ze moze byc rozrzad rypniety ????? no nie wiem.....
Ostatnio zmieniony ndz paź 22, 2006 18:45 przez krisvw, łącznie zmieniany 1 raz.
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
raczej nie jest to przyczyna ze rok stał jak wymieniłeś olej to powinien smigac jak ta lala ,a ze rozrzad walniety hmm jesli przedtem jezdził dobrze to wontpie zeby to rozrzad sie przesawil czy cus .... a ile nim przejechałeś ?? i stwierdziłęś ze sie muli??
z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic
A co za róznica jakie prędkosci uzyskuje na jedynce?? jechałem kiedys civiciem z 96 roku 1,4 60 koni który był większym zamulasem niż polonez caro i wyciskał na trójce 150 ( ale nie mial ogranicznika więc kręcił do 8 ) To nie od mocy zalezy ile jedziesz na danym biegu tylko od przelozeń skrzyni biegów - chyba logiczne.ziolo115 pisze:nie jest zle jak na jedynce wyciskasz takie prędkosci ja swoim na dwojce wyciskam tylko 80 ale to 1.4:) moze powinienes usiąsc na miejscu pasazera i poprosic zeby cie ktoś przewiózł i zobaczysz ze auto sie zbiera lepiej niz ci sie zdawało:)
A jesli chodzi o problem GTIka, wez sprawdz ile ma do setki twoje auto i ile ma w katalogu, powinienes zrobic okolo 0,5-1s lepiej niz w katalogu, pozdro
[ Dodano: 23 Paź 2006 14:24 ]
Czasami nawet wiecej niz sekunde... Astra classic 60 konna miala katalogowo bodajrze 16 a udało mi sie nią raz zrobic 14.2