[MK2] Golfik krztusi się i gaśnie po paru metrach..

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jorjinio
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK2] Golfik krztusi się i gaśnie po paru metrach..

Post autor: jorjinio » czw paź 19, 2006 21:54

Co to może być ? Mam Golfa II 1.6KAT - tylko benzyna. Od jakiegoś czasu, po odpaleniu - obroty 900, w mairę równe, cofam, ruszam powoli z parkingu, wchodzę na prostą dodając gazu - krztusi się i gaśnie po kilku metrach. Odpalam - nie chce odpalic dopóki nie nacisnę mocno gazu przez 3 sekundy. Potem juz jest w porządku - jak raz odpali, to przez cały dzień super, nawet jak są przerwy postojowe po kilka godzin. Po długiej jeździe za miastem ( prędkości 80 - 130 ) wchodzi też na obroty ( najpierw trzyma stałe 2000 na jałowym, a jak przygazuję - czasami zejdzie do 900, czasami dobije do 3000 ). Jak jeżdźę po mieście, wszystko gra. Miał ktoś takie przygody ? Tragedii nie ma, ale denerwujące to jest, że hej.. Szukałem trochę na forum, ale konkretu nie znalazłem. Jak ktoś ma link do posta, albo służy radą - wielkie dzięki.. :bigok:
Ostatnio zmieniony czw paź 19, 2006 22:05 przez jorjinio, łącznie zmieniany 1 raz.

cycu767
Ma gadane
Ma gadane
Auto: 2017 Golf MK 7.5 Highline Variant
Silnik: CZDA
Kontakt:

Post autor: cycu767 » czw paź 19, 2006 22:00

jak trzyma ci trzyma obroty to moze silniczek krokowy... moze wystarczy przeczyscic

a na duszenie sie to moze zapchany filtr paliwa? chociaz jak mowisz ze potem jest ok...

aha dostosuj temat posta dodaj [mk2] bo go moderator usunie

jorjinio
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jorjinio » pt paź 20, 2006 13:16

Filtr paliwa wymieniałem jakieś trzy miesiące temu, to nie to.. Jak juz jeżdzi to jest ok, ale ten start jest ostatnio fatalny. Dzięki za podpowiedź, zajrzę do silniczka krokowego jak będę miał czas.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”