[MK2] Golfik krztusi się i gaśnie po paru metrach..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Golfik krztusi się i gaśnie po paru metrach..
Co to może być ? Mam Golfa II 1.6KAT - tylko benzyna. Od jakiegoś czasu, po odpaleniu - obroty 900, w mairę równe, cofam, ruszam powoli z parkingu, wchodzę na prostą dodając gazu - krztusi się i gaśnie po kilku metrach. Odpalam - nie chce odpalic dopóki nie nacisnę mocno gazu przez 3 sekundy. Potem juz jest w porządku - jak raz odpali, to przez cały dzień super, nawet jak są przerwy postojowe po kilka godzin. Po długiej jeździe za miastem ( prędkości 80 - 130 ) wchodzi też na obroty ( najpierw trzyma stałe 2000 na jałowym, a jak przygazuję - czasami zejdzie do 900, czasami dobije do 3000 ). Jak jeżdźę po mieście, wszystko gra. Miał ktoś takie przygody ? Tragedii nie ma, ale denerwujące to jest, że hej.. Szukałem trochę na forum, ale konkretu nie znalazłem. Jak ktoś ma link do posta, albo służy radą - wielkie dzięki.. 
Ostatnio zmieniony czw paź 19, 2006 22:05 przez jorjinio, łącznie zmieniany 1 raz.