[MK3] osłonka amortyzatora :/

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
007gucio
Mały gagatek
Mały gagatek

[MK3] osłonka amortyzatora :/

Post autor: 007gucio » czw paź 19, 2006 20:30

witam!
jakiś czas temu wymieniałem amory na tyle, wszystko ładnie pięknie ale dziś patrze a osłonka amorka z jednej strony nie trzyma się na górze tylko leży na dole - górna część teleskopa jest na wierzchu :crazy: pytałem się w sklepie ale samych osłonek nie mają - tylko komplet z odbojnikami (60zł)! Myślicie, że osłonka się urwała? Nie pamiętam już sposobu jej mocowania więc nie wiem czy sama z siebie czy poprostu źle założyłem!
deszcze zaraz spadną i będzie po amorku :grrr:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw paź 19, 2006 20:49

osłonę trzeba nałożyć na dolną część odbojnika, obie części są do tego odpowiedni0o wyprofilowane i powinno to wchodzić ze sporym oporem. A cześto spadają jeśli są złej jakości

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
007gucio
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: 007gucio » czw paź 19, 2006 20:55

Paweł Marek pisze:osłonę trzeba nałożyć na dolną część odbojnika, obie części są do tego odpowiedni0o wyprofilowane i powinno to wchodzić ze sporym oporem. A cześto spadają jeśli są złej jakości
odbojniki jak i osłonke mam po starych amorach! Nigdy nie miałem problemu z osłonką!
już nie pamiętam jak to było podczas wymiany! ale myślisz, żeby założyć jeszcze raz czy wydać 60zł na samą osłonke, bo odbojniki jak nówki sztuki :grin:

Awatar użytkownika
yoobi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: yoobi » czw paź 19, 2006 21:15

Mnie też ta osłonka się połamała. Mówicie że nie ma szans kupić samej nowej ??

Pozdrawiam
yoobi

OSPF chodzi własnymi ścieżkami. :-)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw paź 19, 2006 21:29

Można dostać
http://www.automotosklep.home.pl/cgibin ... d=1d9b6210 choć akurat w tym sklepie obecnie brak
ale sądzę że mo zna by gdzieś wynudzić za piwo w jakimś warsztacie, bo one zwykle są trwałe, a ponieważ kupuje je się w kompletach z odbojnikami to zostają niepotrzebne

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
007gucio
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: 007gucio » czw paź 19, 2006 21:39

jutro może przejada się na Strażacką!!!
albo może i nie, bo się jeszcze okaże że za osłonke będą chcieli 30zł :panna:
spróbuje zdjąć i zobaczyć co jest nie 'halo'! Jak jest popękana to wiadomo co!!!
pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”