[MK3 1.4] piszczy pompa paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 1.4] piszczy pompa paliwa
Witam, od kilku dni jestem posiadaczem vw golf 1.4 i mam pytanie czy w każdym golfie słychać prace pompy paliwa (taki lekki gwizd) słyszalny najbardziej po włączeniu stacyjki ale i póżniej po odpaleniu silnika? w astrze czegoś takiego nie było.
Ostatnio zmieniony czw paź 19, 2006 19:17 przez koper711, łącznie zmieniany 1 raz.
koper711, nie, golfy nie sa az tak mocno zacofane ze piszczy im pompa paliwowa.koper711 pisze:w astrze czegoś takiego nie było
w takim razie dzieje sie z nia cos niedobrego
Ostatnio zmieniony czw paź 19, 2006 18:48 przez Mis, łącznie zmieniany 1 raz.
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
jok gti, no nie tak szybki. Mi też pompa gwiżdże. Zwłaszcza jak jest mniej paliwa (rezerwa) i zawsze jak się uzbraja i jeźdże już ponadr ółtora roku i nie jest ani głośniej ani ciszej. Tak czasami jest.
Może być jeszcze taka opcja, że filtr paliwa jest przytkany i przez to pompa piszczy. Zainwestuj koło 50 PLN i kup nowy pilterek i załóż.
Może być jeszcze taka opcja, że filtr paliwa jest przytkany i przez to pompa piszczy. Zainwestuj koło 50 PLN i kup nowy pilterek i załóż.
Dziś zatankowałem do pełna ale nie zwróciłem szczególnej uwagi czy jest ciszej, zobaczę jutro no i kupiłem filtr paliwa - czy jak odepnę stary to poleci paliwo z wężyka?
[ Dodano: 19 Paź 2006 21:09 ]
Dziś zatankowałem do pełna ale nie zwróciłem szczególnej uwagi czy jest ciszej, zobaczę jutro no i kupiłem filtr paliwa - czy jak odepnę stary to poleci paliwo z wężyka? Golf III 1.4
1997r.
[ Dodano: 19 Paź 2006 21:09 ]
Dziś zatankowałem do pełna ale nie zwróciłem szczególnej uwagi czy jest ciszej, zobaczę jutro no i kupiłem filtr paliwa - czy jak odepnę stary to poleci paliwo z wężyka? Golf III 1.4
1997r.
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
troszkę poleci to co w wężyku. Ale nie tak żeby ci z baku leciało, bo najpierw przez pompe musi przeleciec a pompa nie puści. Ale uważaj bo z filtra na łeb potrafi kupę paliwka wylecieć. I jak podepniesz nowy to nie odpalaj odrazu, tylko kilka razy najpierw przekęć i zgaś zapłon, żeby pompa podała troszkę paliwka do filtra.