[MK3] Czy to zawory?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Czy to zawory?
Witam
Od jakiegos czasu moj golf zaczał wydawac dziwne stuki z silnika taki delikatny traktor dzwiek idzie tak jakby z pierwszego cylindra od strony paska rozrzadu, co to moze byc? Boje sie ze to wypalone gniazdo zaworow a wy co o tym myslicie?
Od jakiegos czasu moj golf zaczał wydawac dziwne stuki z silnika taki delikatny traktor dzwiek idzie tak jakby z pierwszego cylindra od strony paska rozrzadu, co to moze byc? Boje sie ze to wypalone gniazdo zaworow a wy co o tym myslicie?
Ostatnio zmieniony śr paź 18, 2006 21:49 przez Patuła, łącznie zmieniany 1 raz.
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
hejka.Możliwe też jest to że masz pękniety kolektor.U moich rodziców w polo jest identycznie tzn tak jak opisales.Jak zapalą zimnego to klekocze i nie sa to zawory na bank.Po paru minutach jak silnik nabierze troche temp. stukot ucicha. Moj znajomy tez mial to i tez w polówce, dał kolektor do spawania i jak ręką odjął.NIe pisze jaki kolektor wylotowy czy dolotowy bo nie znam sie na tyle i nie chce wprowadzac w bład ale chodzi o ten z przodu silnika-przynajmniej w polo 1.3.pozdrawiam
Ja obstawiam wersję lewdorka. Tydzień temu przyrżnąłem solidnie w krawężnik (przodem)... oberwał kolektor - od tej pory silnik po odpaleniu klekocze jak diesel. Hałas niesie się tak, że też początkowo myślałem że to może zawory. Po rozgrzaniu metaliczny klekot nieco cichnie. W poniedziałek podstawiam samochód mechanikowi.