JAK PODŁĄCZYĆ CZUJNIK TEMPERATURY{1.8 momowtrysk lub inny}
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
JAK PODŁĄCZYĆ CZUJNIK TEMPERATURY{1.8 momowtrysk lub inny}
W moim aucie są urwane kostki od czujników temp. i wiszą same kable. Jake kolory kabli dochodzą do poszczególnych czujników ? (czerwonego , czarnego i niebieskiego) Jeśli ktoś może zerknąć u siebie, będe wdzięczny.
daaroo: wiesz gdzie dokladnie znajduje sie czujnik temepratury w MKIII 1.8 ABS ?
Mam taki objaw, ze temp na wskazniku nie przekracza 70 stopni. Wymienilem wskaznik, i objaw jest ten sam - stad wniosek ze to czujnik temp.
Masz moze jakis service manual w ktorym pisza gdzie ten czujnik jest i jak sie go wymienia / naprawia ? Chce go naprawic / wymienic, ale nie wiem jak sie do tego zabrac.
Dzieki
pozdrawiam
Mam taki objaw, ze temp na wskazniku nie przekracza 70 stopni. Wymienilem wskaznik, i objaw jest ten sam - stad wniosek ze to czujnik temp.
Masz moze jakis service manual w ktorym pisza gdzie ten czujnik jest i jak sie go wymienia / naprawia ? Chce go naprawic / wymienic, ale nie wiem jak sie do tego zabrac.
Dzieki
pozdrawiam
Chodzi mi te czujniki które znajdują się z przodu silnika, zaraz koło świec 1 i 2 licząc od prawej strony (stojąc przed maską). Dochodzą do nich węże od chłodnicy.
Wielkie dzięki za zainteresowanie. A co do zdjęcia to wystarczy opis z kolorami. Paweł
Do: majoras : Jak masz omomierz to zmierz opór pomiędzy stykami czujnika na rozgrzenym silniku powinien wynosić 200[ohm] +/- 20 jeśli tak jest to czujnik jest dobry
Wielkie dzięki za zainteresowanie. A co do zdjęcia to wystarczy opis z kolorami. Paweł

Do: majoras : Jak masz omomierz to zmierz opór pomiędzy stykami czujnika na rozgrzenym silniku powinien wynosić 200[ohm] +/- 20 jeśli tak jest to czujnik jest dobry
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
Re: JAK PODŁĄCZYĆ CZUJNIK TEMPERATURY{1.8 momowtrysk lub inn
masz fotkep-a-b-l-o pisze:W moim aucie są urwane kostki od czujników temp. i wiszą same kable. Jake kolory kabli dochodzą do poszczególnych czujników ? (czerwonego , czarnego i niebieskiego) Jeśli ktoś może zerknąć u siebie, będe wdzięczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.