Dane techniczne Golfa 3 z silnikami TDi, który wybrać?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marsell
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dane techniczne Golfa 3 z silnikami TDi, który wybrać?
Witam wszystkich
Skąd mogę zdobyć dane techniczne Golfa III z silnikami TDi? Wiem, że były chyba 3 wersje tych silników o różnych parametrach.
Chciałbym kupić taki samochód, na co zwracać uwagę przy zakupie?
Pozdrawiam
Chalcik
Skąd mogę zdobyć dane techniczne Golfa III z silnikami TDi? Wiem, że były chyba 3 wersje tych silników o różnych parametrach.
Chciałbym kupić taki samochód, na co zwracać uwagę przy zakupie?
Pozdrawiam
Chalcik
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Dużego wyboru nie masz 2 silnki 90PS i 1 110PS, wybrałbym ten drugi. Jesli masz możliwośc przy zakupie przejedz się nim, zobacz czy nie ma utraty mocy pow 120km/h, czy dobrze odpala, czy nie kopci - reszta wyjdzie w praniu. Nie przywiązuj zbytniej uwagi do przebiegu, chyba ze ma np140tys a jest z 94 roku - przyjmij sobie ze auto średnio robi 20-25 tys rocznie.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
no w mk4 to wychodzily juz nie tylko 115ps ale i 130ps rowniez,ale to juz nowsza generacja TDI,w mk3 najmocniejszy to byl 110ps i japopularniejsza jego wersja jest AFN,a jezeli chodzi o 90ps to 1Z,AHU i hmm ALE chyba,teraz mam mk3 wlasnie z linniczkiem AHU ma na kulane 260tys ale gada jak mlody...,aczkolwiek planuje kupic na wiosne mk4 TDI 130ps...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
a jesli chodzi wogule o te silniki to wyszly jeszcze wersje TDI cale czerwone 150ps bo 130ps t T(DI) czerwone,ale wiem ze niedawno wyszedl 180ps,nie wiem jak oni wyciagneli z 1,9 TDI 180ps ale zrobili to:D,a jakis czas temy na allegro widzialem mk2 z 150konnym motorem i z chipowanym do 180ps,to ten z calym TDI w koloze czerwonym ,az chce sie zyc dla tych 3 literek:D:D:D
180PS robi się spokojnie z ARLa samym softemmarcinvw pisze:a jesli chodzi wogule o te silniki to wyszly jeszcze wersje TDI cale czerwone 150ps bo 130ps t T(DI) czerwone,ale wiem ze niedawno wyszedl 180ps,nie wiem jak oni wyciagneli z 1,9 TDI 180ps ale zrobili to:D,a jakis czas temy na allegro widzialem mk2 z 150konnym motorem i z chipowanym do 180ps,to ten z calym TDI w koloze czerwonym ,az chce sie zyc dla tych 3 literek:D:D:D
Pozdor
No właśnie Corvax, czym jest spowodowana ta utrata mocy pow 120km/h w TDI mój ojciec ma passata B4 '94 1.9 TDI 90KM i właśnie przy przyspieszaniu nagle po osiągnięciu 120km/h nastepuje taki nagły spadek mocy... coś z turbo jest to związane czy co??Corvax pisze:Dużego wyboru nie masz 2 silnki 90PS i 1 110PS, wybrałbym ten drugi. Jesli masz możliwośc przy zakupie przejedz się nim, zobacz czy nie ma utraty mocy pow 120km/h, czy dobrze odpala, czy nie kopci - reszta wyjdzie w praniu. Nie przywiązuj zbytniej uwagi do przebiegu, chyba ze ma np140tys a jest z 94 roku - przyjmij sobie ze auto średnio robi 20-25 tys rocznie.
VW Golf III GTI 20 Jahre
no ok mozna sobie zrobic 180 spokojnie ale mi chodzi ze wogule seryjnie takie robia,a z takiego cacka to dopiero potwora mozna zrobic :D:D