[MK2] Zniknęły światła biegu wstecznego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Zniknęły światła biegu wstecznego
witam. może i temat banalny ale od czego zacząć sprawdzanie bo zniknęły mi światła wstecznego ???? żarówki są dobre .... pozdro
Ostatnio zmieniony czw paź 19, 2006 10:53 przez jak_rog, łącznie zmieniany 1 raz.
obwód instalacji dla wstecznych najłatwiej sprawdzić włączając zapłon i zwierając ze sobą te 2 kable od czyjnika (oczywi scie najpierw je wypiąc z czujki) .. po złączeniu powinny sie palić wsteczne...
czujnik też możesz sprawdzić omomierzem przykładając go do konektorków i wciskając tą kulke od czujnika... po wciśnięciu powinno być wskazanie na liczniku zę jest przejście..
koszt czujnika to 15-20 zł .. ale nie wiem czy niemiecki..
czujnik też możesz sprawdzić omomierzem przykładając go do konektorków i wciskając tą kulke od czujnika... po wciśnięciu powinno być wskazanie na liczniku zę jest przejście..
koszt czujnika to 15-20 zł .. ale nie wiem czy niemiecki..
Proponuję ci kupić orginał w ASO VW, kosztuje 39 zł. A już ci piszę dlaczego oryginał, a nie podróba. Kupiłem podróbę made in coś tam (15 zł) i przy wkręcaniu w skrzynię został mi jakis 1cm do wkęcenia i czujnik pękł na gwincie. Na moje szczęście dało się to coś jakoś wykęcić, a po obejrzeniu czujnika okazało się, że ścianka czujnika w miejscu pęknięcia miała tylko grubość gwintu (około 1mm). A powinna mieć razem z gwintem grubość około 3 mm. ( około 2mm grubość ścianki)
Nie kupuj podróby!!!!!!!!!
Nie kupuj podróby!!!!!!!!!
VWpower Golf