[MK2] olej w filtrze powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysiek77
- Ma gadane
[MK2] olej w filtrze powietrza
witam.mam poważny problem z golfem II silnik 1.3 MH.szukałem w szukaczce ale nie znalazłem nic odpowiedniego.chodzi o to że mogę jechać moim golfem do 90km/h.ponieważ po dłuższej jeździe prędkością 110-120,wywala olej do obudowy filtra powietrza i to dużo,tzn.cały filtr az ocieka z oleju.co może być tego przyczyną?autko ma 213000 jeździ na mobilu mineralnym i nie bierze oleju.pilnie proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony śr paź 18, 2006 20:49 przez krzysiek77, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiek77
- Ma gadane
krzysiek77, jak miałem poprzednie auto to od przebiegu ok 130tys km zaczął walić olejem w odme. I też ciśnienie na cylindrach było ok, luzy zaworowe wszystko było w porządku. Mechanior powiedział po prostu że tak jest. A co do konkretnej prędkości to stawiał bym raczej na obroty. Powinno się tak robić na każdym biegu, kiedy pompa daje jakieś tam konkretne ciśnienie.
Frakcja Proud Member
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jak byłem posiadaczem malucha miałem podobny problem a poradziłem sobie zanim w ten sposób iż rurkę odmy wydłużyłem maksymalnie i puściłem nad filtrem szumów a olej miał do pokonanie większa drogę a filtr w końcu był czysty.
Od tej pory zwracam na to uwagę obecnie w MKIV od obudowy filtra powietrza na sam wlot włożyłem z FIATA 126 filterek -mgły-olejowej , ostatnio sprawdzałem jest czysto a wcześniej zawsze był jakiś olej i zanieczyszczał przepustnicę koszt 3zł/szt.
W twoim przypadku aby się poratować spróbuj coś skombinować i na odmie zrób poszerzenie tak aby olej niemiał dalej siły bić do góry [ala cylinder] wiem głupi pomysł ale zawsze coś , a wolnym czasie będziesz szukać przyczyny
Od tej pory zwracam na to uwagę obecnie w MKIV od obudowy filtra powietrza na sam wlot włożyłem z FIATA 126 filterek -mgły-olejowej , ostatnio sprawdzałem jest czysto a wcześniej zawsze był jakiś olej i zanieczyszczał przepustnicę koszt 3zł/szt.
W twoim przypadku aby się poratować spróbuj coś skombinować i na odmie zrób poszerzenie tak aby olej niemiał dalej siły bić do góry [ala cylinder] wiem głupi pomysł ale zawsze coś , a wolnym czasie będziesz szukać przyczyny