Chcialbym tez wymianic na zime olej. Mam ok. 220 tys przebiegu. Jaki olej jest najlepszy??
Pozdrawiam i dzieki za odp.

[/b]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
odkręć korek, i zdejmij dolny waż od pompy idący do dołu chłodnicy (jak napisał Goofi)maxtczew pisze:Witam, mam golfa 1.3 na pelnym wtrysku. Chcialbym wymienic plyn w ukladzie chlodzenia. Gdzie najlepiej "otworzyc" ten uklad by zleciala cala woda?? Jest takie jedno miejsce czy tez musze kilka ruszyc klika przewodow?? I czy podczas wymiany jest jakies niebezpieczenstwo zapowietrzenia ukladu. Jak tak to czy ktos moglby powiedziac jak to zrobic by uniknac zapowietrzenia ?
Dokładniegrzes900 pisze:mayk napisał/a:
mozesz sie ustawić na pochylni przodem w dół, szybciej zejdzie i dokładniej. Zpuszczałem jakiś tydzien temu całość, weszło 5l.
to chyba masz niezly nadstan jak wlales 5
- nietety w tym silniku waz idacy w dol chlodnicy jest za termostatem i uniemozliwia spuszczenie plynu z glowicy. Zeby spuscic caly plyn trzeba zdjac waz idacy od pompy ale nie jest to proste gdyz idzie on z tylu silnika pod kolektorem dolotowym, najprosciej jest wykrecic termostat tylko trzba pamietac o nowym origu uszczelniajacym obudowe termostatu.RobertP pisze:odkręć korek, i zdejmij dolny waż od pompy idący do dołu chłodnicy (jak napisał Goofi)
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 35 gości