[MK3] Elektrycznie sterowane lusterka i przednia szyba

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

RedSoon
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK3] Elektrycznie sterowane lusterka i przednia szyba

Post autor: RedSoon » śr paź 18, 2006 00:46

Witam, sprowadziłem sobie ładnego golfa - w co już ciężko uwierzyć, ale wkońcu na takiego natrafiłem...

Ma on dwa mankamenty...

1.) Nie działają (nie reagują) lusterka zewnętrzne "boczne" - nie moge ich ustawić bo ani drgną... Gdzie przyczyna ? Miałeś podobny problem - napisz. Nie miałeś - nie pisz czego się domyślasz...

2.) Szyba przednia jest trzaśnięta - ile kosztuje nowa (zamiennik...) i jaką kwote orientacyjnie zapłace za założenie jej ?
Ostatnio zmieniony śr paź 18, 2006 11:56 przez RedSoon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzechu2410nn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: grzechu2410nn » śr paź 18, 2006 01:08

MIAłEM OBA PROBLEMY LUSTERKA MI NIE DZIAłAłY ----> sprawdz bezpieczniki rozbierz gumowa złaczke miedzy dzwiami a karoseria i dobrze przeczysc styki zrób tak w lewych i prawych drzwiach (u mnie tu coś nie grało zasniedziałe styki) jak nie pomoze roznierz przełączkik lusterek trzyma sie ja zatrzaskach przeeczysć styki jesli nie pomorze roznierz tapicerke drzwi i sprawdz przewody nei mozliwe zeby wszystki silniczki Ci padly wiedz musi zadziałać

szyba zalezry od rocznika u mnie do rocznika 97 kosztuje 330 + 50 zł załorzenie (szyba biała z zielonym paskiem)

z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic

RedSoon
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: RedSoon » śr paź 18, 2006 08:49

Dzięki :) Za udzielenie odpowiedzi.

A jeszcze dziś zauważyłem, że szyberdach się przycina (jest sterowany elektrycznie) uchyla się do góry prawidłowo, ale gdy go chcę odsunąć i naciskam przycisk to troszkę się odsunie i się zatnie - muszę wtedy puścić przycisk i nacisnąć ponownie... i tak ze 20 raz żeby cały szyber się otworzył :) Taka sama akcja jest z zamykaniem... 20 razy w tą stronę i 20 w drugą co daje 40 razy przyciśnięcie guzika - kicha :)

To może też być wina silniczka - czy może wystarczy przesmarować bo zacina się na tym torze po którym się przesuwa ??

PS.
Aaa to autko mam rocznik 1992 - napiszę ile kosztuje szyba, tak dla innych żeby się orientowali :)

Awatar użytkownika
grzechu2410nn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: grzechu2410nn » śr paź 18, 2006 14:28

RedSoon pisze:To może też być wina silniczka - czy może wystarczy przesmarować bo zacina się na tym torze po którym się przesuwa ?
na 100% było na forum w sumie jeszcze jakoś nie dawno wpisz w SZUKAJ szyberdach i poszukaj napewno znajdziesz , jesli chesz wiedziec czy działa dobrze silniczek to podłacz go na krutko i zobacz jak chodzi przesmarój wszystko moze pomozre hee

z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”