mk3 1997r. mam problem z praca silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 1997r. mam problem z praca silnika
Mam problem z praca silnika w moim golfie.jest to silnik AEE z wielopunktowym wtryskiem.Na poczatkuu byly szarpania ktore ustaly i po przejechaniu 1500km po prostu przestal pracowac.Po podlaczeniu do komputera wykazalo uszkodzona przepustnice i nic po za tym.No wiec kupilem(nowa) ja i jak bylo tak jest z tym ze obroty sa rowne czyli cos pomoglo.Po odpaleniu silnika poki zimny pracuje dobrze jak tylko sie nagrzeje to gasnie i nie chce odpalic.Po.ok pol godz znow odpali chwile pochodzi i gasnie.Moze ktos wie o co chodzi?
tom
nie nie podlaczalem go lecz efekt po wymianie jest widoczny bo przynajmniej ma rowne obroty.Problem w tym ze silnik pracje dopoki nie nabierze temp. czyli 90stopni i klapa.Nie chce odpalic.Po ostygnieciu nie ma problemuu z odpaleniem i pracuje dopoki sie nie nagrzeje.I tak w kolko to samo.I co o tym sadzisz?
tom
AAAAaaa trzeba było tak odrazu - wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na czujnik temp. cieczy chłodzącej - silnik już ciepły a on "mówi" komputerowi że jest zimny a ten wali bogatą mieszankę i silnik gaśnie. W ostateczności sonda lambdatomano pisze:Problem w tym ze silnik pracje dopoki nie nabierze temp. czyli 90stopni i klapa.Nie chce odpalic.Po ostygnieciu nie ma problemuu z odpaleniem i pracuje dopoki sie nie nagrzeje.I tak w kolko to samo.I co o tym sadzisz?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....