[MK2] Myk ze swiatlami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Myk ze swiatlami
Witam.
Ostatnio jezdzac z moim bratem jego poldkiem zauwazylem tam fajny patent ze swiatlami. Tam jest tak ze jak sie ma wlaczone swiatla mijania i wylaczy sie silnik, to swiatla tez gasna, ale jesli ma sie wlaczone swiatla postojowe i wylaczy sie silnik to postojowki zostana.
Wie ktos jak to tak podlaczyc w golfiku???
Fajna sprawa to i nie zapomni sie o swiatlach
Ostatnio jezdzac z moim bratem jego poldkiem zauwazylem tam fajny patent ze swiatlami. Tam jest tak ze jak sie ma wlaczone swiatla mijania i wylaczy sie silnik, to swiatla tez gasna, ale jesli ma sie wlaczone swiatla postojowe i wylaczy sie silnik to postojowki zostana.
Wie ktos jak to tak podlaczyc w golfiku???
Fajna sprawa to i nie zapomni sie o swiatlach
Czas na jakiś zabytek :>
hm.. żeby wszystkie światła gasły to raczej nie problem, bo wystarczyłoby znaleźć masę przy właczniku świateł i zastąpić ją masą np. od klaksonu, ponieważ pojawia się ona razem z zapłonem. Jak nie ma zapłonu to światła nie świecą. Można by było zrobić dodatkowy przełącznik na masę jakbyśmy chcieli włączyć postojówki. Pstrykamy na przełączniku - masa się pojawia i postojówki nam świecą.
ja w swoim mk3 mam coś takiego i ti działa przekrecasz kluczyk na zapłon światła mijania palą się odpalasz silnik -na chwile gasną ,silnik chodzi -światła palą się,silnik gasisz swiatła gasną
Instalcja polega na przecięciu czerwonego kabla i wstawienia przekaźnika ja mam 30 amper
Instalcja polega na przecięciu czerwonego kabla i wstawienia przekaźnika ja mam 30 amper
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
To chyba nie jest tak. Masa jest zawsze, to bardziej napięcie się pojawia na klaksonie czy gdziekolwiek indziej.irekczek pisze:wystarczyłoby znaleźć masę przy właczniku świateł i zastąpić ją masą np. od klaksonu, ponieważ pojawia się ona razem z zapłonem. .
Stereotyp kierowcy Golfa to dresiarz słuchający techno. Ja noszę glany, bojówki i słucham w moim Golfie Death Metalu dla odmiany.