[MK3 2.0] skrzynia biegow padla - swap
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
[MK3 2.0] skrzynia biegow padla - swap
Siemka ludziska mam do was wielka prosbe a szczegolnie do tych ktorzy maja
troszke pojecia o przerobkach aut. Mam mk3 2,0 gti padla mi w nim skrzynia
biegow jedna i druga ostatnio poprostu te skrzynie ktore byly seryjnie montowane
sa za slabe a podkrecilem troszke swojego gofra pomozcie moze jakis swap od
czegos innego jakis patent nie wiem cokolwiek by ta skrzynia naprawde nie
puscila za kazde rady i probe pomocy bede serdecznie wdzieczny pozdrawiam
prosze was bardzo o pomoc to dla mnie bardzo istotne lecz nie jestem w
stanie zmieniac skrzyni co miesiac lub co 3 dni jak to ostatnio po wymianie na
inna napewno ktos tak jak i ja przebrabia swojego gofra i tez mial ten problem i
cos zaradzic musial czekam na pomysly moze by cale sprzeglo chydrauliczne od
mk3 2,8 vr 6 zalozyc i skrzynie ?? choc nie mam pojecia jak to zrobic ale
licze na was forumowicze
biegow jedna i druga ostatnio poprostu te skrzynie ktore byly seryjnie montowane
inna napewno ktos tak jak i ja przebrabia swojego gofra i tez mial ten problem i
licze na was forumowicze
Ostatnio zmieniony wt paź 10, 2006 19:58 przez skater16, łącznie zmieniany 1 raz.
gorylek
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: "ludzie pomocy mk3 2,0 gti skrzynia biegow"pom
od vr6 nie podejdzie co prawda skrzynia, ale idziesz w dobrym kierunku.skater16 pisze:Siemka ludziska mam do was wielka prosbe a szczegolnie do tych ktorzy maja
licze na was forumowicze
mozna zastosowac skrzynie biegów np z passata b3/b4 wiąze sie to z kilkoma zmianami
trzeba zmienic sterowanie biegami z wodzików na linki, zmontowac pompkę sprzrzęgła + siłownik sprzegła na skrzyni, oczywiscie skrzynia (pasuje kazda z passata byle nie vr6) oczywiscie koło zamachowe tarcza sprzęgła doscisk i rozusznik trzeba tez zmienic
na vwspeed opisoywalem co potrzeba do zmiany na hydro skrzynke polecam poszukac i poczytac
www.vrservice.pl
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: ??
jest taka nadzieja i to bardzo duza, oczywiscie w zaleznosci od twojego stylu jazdy, ale przy moim (a rozwaliłem juz 4 skrzynie na wodzikach przy silniku 1.8 90KM) zmiana wyszła tylko na + dla mojego portfela pomimo ze mam wiekszy silnik w tej chwiliskater16 pisze:a czy jest nadzieja ze jesli cale sprzeglo przerobie na hydraulika plus skrzynia od pasata ze bedzie ona trwalsza na przecazenia wszelkie ??
www.vrservice.pl
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
??
styl jazdy lubie ostro wstawiac nie zaleznie od miejsca i czasu lubie ciagnac do oporu biegi tym bardziej ze staje czesto do pojedynkow na 1/4 wiec i sam start i dalsza eksploatacja nie sa lekkie dla skrzyni wiec radzisz mi zmiane systemu na chydraulike plus skrzynia i powinno byc ciut lepiej czy troche wiecej a jakie to koszta tak lacznie ?? przy zalozeniu ze srednio kupuje wszytskie czesci do przerobki sprzegla skrzynie to juz zalatwie pozdrowionka
gorylek
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: ??
wg mnie najwiekszym wrogiem dla skrzyni jest palenie laka z miejsca, ciagniecie po obtotach juz nie tak wpływa,skater16 pisze:styl jazdy lubie ostro wstawiac nie zaleznie od miejsca i czasu lubie ciagnac do oporu biegi tym bardziej ze staje czesto do pojedynkow na 1/4 wiec i sam start i dalsza eksploatacja nie sa lekkie dla skrzyni wiec radzisz mi zmiane systemu na chydraulike plus skrzynia i powinno byc ciut lepiej czy troche wiecej a jakie to koszta tak lacznie ?? przy zalozeniu ze srednio kupuje wszytskie czesci do przerobki sprzegla skrzynie to juz zalatwie pozdrowionka
jeszcze jedna sprawa na linkach jakos wolniej wchodzą biegi, to jeden minus jaki zaonserwowałem w tych skrzyniach, chyba ze nowy jakis komplecik + nowe linki moze bedzie lepiej
www.vrservice.pl
A u mnie chłopaki zastosowali skrzynie od diesla.podobno są o wiele wytrzymalsze.ja sam mam już trzecią.a z VR6 bym nie modził.narobisz syfu i przeróbek w aucie i w końcu nikt ci nic nie zrobi.ja mam teraz w moim mk3 GTI 2.0 1992 skrzynie z 1999 roku od jakiegoś seata i daje rade .co jakis czas tylko synchronizacja zarzezi ale to nic.
Maciej
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
u ciebie nie ma modzisz z niczym z vr6, ale sa takie skrzynie pod które czesci z vr6 podchodzą,mały GTI pisze:A u mnie chłopaki zastosowali skrzynie od diesla.podobno są o wiele wytrzymalsze.ja sam mam już trzecią.a z VR6 bym nie modził.narobisz syfu i przeróbek w aucie i w końcu nikt ci nic nie zrobi.ja mam teraz w moim mk3 GTI 2.0 1992 skrzynie z 1999 roku od jakiegoś seata i daje rade .co jakis czas tylko synchronizacja zarzezi ale to nic.
skrzynie na wodzikach maja jedna slabość - satelity które pękają, skrzynie z vr6 i innych tez maja jedna słabośc ale mozna ją zklikwidowac bardzo szybko co prawda trzeba rozebrac i juz wtedy mozma katy wstawiac, róznicówka napewno sie nie rozleci.
a co do syfu itd to trzeba miec troche rozumu i do prataczy nie stawiac auta, lepiej drozej zapłacic i meic ok.
www.vrservice.pl
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
??
panowie w takim razie czas na podsumowanie konkretne dajcie swoje pomysly i opisy konkretnie bo musze cos wymyslec i przede wszystkim zrobic je taK by nie sprawialo to klopotu pozdrawiam i czekam na wasze porady a za kazda bede wdzieczny a jak bede mogl to sie kiedys chetnie odwdziecze
[ Dodano: 13 Paź 2006 09:40 ]
widze ze chyba nikt tak na dobre pomyslu nie ma na ta dolegliwosc vw a szkoda bo bede musial sie przez to pozbyc tego samochodu
[ Dodano: 13 Paź 2006 09:40 ]
widze ze chyba nikt tak na dobre pomyslu nie ma na ta dolegliwosc vw a szkoda bo bede musial sie przez to pozbyc tego samochodu
gorylek