[MK4] dławenie na ssaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] dławenie na ssaniu
Witam! zauważyłem że w moim golfie po dłuższym postoju jak go odpalam włącza się ssanie i zaczyna chodzić tak jakby coś go dławiło (nierówno chwilę pracuje trochę szarpie) potem jak już zejdą obroty do 900 zaczyna normalnie idealnie cicho pracować,co to moze być? martwić sie tym w ogóle czy mogę spać spokojnie??dodam że to golf IV 1.4 16V.
pali od kopa nawet po dłuższym postoju,dzieje się tak czasami tylko, i tylko wtedy jak go zapalę np na luzie i tak sobie chodzi,a jak rusze chwilę po odpaleniu to nie ma tego efektu nic nie szarpie równo chodzi itd..co do temperatury dochodzi do 90 max i tak trzyma ją nieważne w jakich warunkach i ile bym jechał.
czytałem już coś na forum na ten temat,o tym iż po czyszczeniu trzeba podłączyć pod komputer i ustawiać coś czy kasować błędy,prawda to?jak było u ciebie??te objawy które mam to będą sie pogarszać jak nic z tym nie będę robić przez zimę tzn. będzie gasnąc bardziej szarpać itp??czy będzie tyle co jest i koniec,ta przepustnica jest z której strony obudowy lewej czy prawej??wiem że coś mi tam rosi jakby olejem z prawej strony od tyłu obudowy to tam??
- martines
- Użytkownik

- Kontakt:
Słuchaj kolego! Zdania są podzielone co do podłączenia VAGa.. Tu nie kasujesz błędów. Fakt leży w tym, że sterownik musi nauczyć się CZYSTEJ PRZEPUSTNICY. Zrobisz to podłączając VAGa albo tez tak jak ja KOMP sam nauczy sie czystej przepustnicy po kilku cyklach nagrzania do 90 stopni. Wybór nalezy do Ciebie, tak czy siak bedzie napewno lepiej.Thug77 pisze:czytałem już coś na forum na ten temat,o tym iż po czyszczeniu trzeba podłączyć pod komputer i ustawiać coś czy kasować błędy,prawda to?jak było u ciebie??te objawy które mam to będą sie pogarszać jak nic z tym nie będę robić przez zimę tzn. będzie gasnąc bardziej szarpać itp??czy będzie tyle co jest i koniec,ta przepustnica jest z której strony obudowy lewej czy prawej??wiem że coś mi tam rosi jakby olejem z prawej strony od tyłu obudowy to tam??
Jeśli nie bedziesz czyścił to analogicznie zasyfienie bedzie sie zwiekszało, powdujac utrudnienia z zapaleniem pojazdu, szybkim schodzniem z obrotów, szarpaniem, dławieniem itp. Więc ja serdeczenie polecam z uwagi na komfort psychiczny Twój i techniczy Twojego auta.
Pozdrawiam!@
No tak tylko kto mi to w Krakowie wyczyści za normalne pieniądze i nie spartoli
znając życie jak podjadę do mechaników którzy robią to niedaleko mnie to cena pewnie będzie megabandycka(podejrzewam pewnie że z 300 krzykną jak nic),dzisiaj odpaliłem auto po 2 dniach postoju i nic wszystko ok bez szarpnięc itp.. więc teraz to juz nic niewiem na 10 razy zdarza się tak 2 razy.
Ps.jakby był ktoś z krakowa i czyscił już ta przepustnice prosiłbym o jakiś namiar gdzie to mogę zrobić bez problemu w normalnych pieniądzach.
Co mi moze rosić z prawej strony obudowy z tyłu?
Ps.jakby był ktoś z krakowa i czyscił już ta przepustnice prosiłbym o jakiś namiar gdzie to mogę zrobić bez problemu w normalnych pieniądzach.
Co mi moze rosić z prawej strony obudowy z tyłu?