mk3 1,4 - temp. na wskaźniku 90 ale leci zimne powietrze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 1,4 - temp. na wskaźniku 90 ale leci zimne powietrze
witam
Mam golfa 1,4 z 93r. i od dwoch dni mam problem.
Temp. silnika osiąga 90 stopni a do kabiny leci zimne powietrze.
Ciepłe leci dopiero jak jade i sa bardzo wysokie obroty, kiedy sie zatrzymuje znów leci zimne.
Co to może być??
Dzieki z góry za pomoc.
Mam golfa 1,4 z 93r. i od dwoch dni mam problem.
Temp. silnika osiąga 90 stopni a do kabiny leci zimne powietrze.
Ciepłe leci dopiero jak jade i sa bardzo wysokie obroty, kiedy sie zatrzymuje znów leci zimne.
Co to może być??
Dzieki z góry za pomoc.
Pozdrawiam
Duszczo
Duszczo
a moze same sterowaanie nawiewem masz klepnięte nie otwiera sie klapka spadł zaczep lub tp sama nagrzewinica no cóz na gorącym silniku sprawdz węże pod maską idące własnie do nagrzewnicy jeżeli 2 węże sa gorące tzn ze sterowanie poszło! dodam jeszce że kiedyś miałem taki objaw ale nie w tym samochodzie że uszcelka pod głowica poszła ale nie całkiem tracił sie płyn pomału i płyn juz tak nie dochodził do nagrzewnicy no ale temu zjawisku towarzyszą jeszcze inne objawy o których tu nie ma mowyDUSZCZO pisze:do kabiny leci zimne powietrze.
Ostatnio zmieniony śr paź 11, 2006 08:59 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli dwa węże ciepłe to dodać mogę że jeśli sterowanie w Twoim DUSZCZO golfiku jest linkamidziejo pisze:a moze same sterowaanie nawiewem masz klepnięte nie otwiera sie klapka spadł zaczep lub tp sama nagrzewinica no cóz na gorącym silniku sprawdz węże pod maską idące własnie do nagrzewnicy jeżeli 2 węże sa gorące tzn ze sterowanie poszło! dodam jeszce że kiedyś miałem taki objaw ale nie w tym samochodzie że uszcelka pod głowica poszła ale nie całkiem tracił sie płyn pomału i płyn juz tak nie dochodził do nagrzewnicyDUSZCZO pisze:do kabiny leci zimne powietrze.
to chyba niebieska odpowiada z ciepło-zimno w autku, można schylić sięi zobaczyć
od strony pasażera pod deską rozdzielczą czy własnie nie spadł zaczep od tej niebiskiej
linki albo może uszkodzenie jest na panelu sterowania pokrętłami .... jakieś pęknięcie
czy może tutaj spadła lineczka z zaczepu ....
[ Dodano: Sro Paź 11, 2006 09:04 ]
nagrzewnica ? a jak sprawdziłeś czy grzeje - dotykałes przewodów 2 pod maską które idą do kabiny ?DUSZCZO pisze:NAGRZEWNICA JEST SPRAWNA BO GRZEJE JAK NAJĘTA JAK JADE I SA WYSOKIE OBROTY
no to chłopie sprawdź stan ilości płynu w zbiorniczku jak silnik wystygnieDUSZCZO pisze:nic nie sprawdzałem.
skad wiem że grzeje ?
bo dmucha gorące powietrze jak jade. jak sie zatrzymuje to dmucha zimne.
albo z rana na zimnym bo to właśnie może świadczyć że jest za mało
jak dmucha gorące powietrze przy jeździe a po zatrzymaniu dmucha zimne
Ostatnio zmieniony śr paź 11, 2006 09:17 przez RobertP, łącznie zmieniany 1 raz.
mialem tak samo.
przy gazowaniu leciało ciepłe a na parkingu zima.
Odłaczyłem nagrzewnice nie wyjmując jej - od strony silnika.
podąłczyłem wąz ogrodowy do jednego z wyprowadzeń.
odkręciłem kran na parę minut.
Pózniej z drugiej strony (czyli do drugiej rurki) i kolejne kilka minut.
Bedzie potrzebne metr zwykłego weza zeby skierować strumien wypływającej wody nie na silnik. tylko gdzieć na ziemię.
Od tego czasu dziala bez problemu.
Oczywiście można kupić w ASO nową nagrzewnice i ją wymienieć.
takich ludzi także szanuję
pozdrawiam
przy gazowaniu leciało ciepłe a na parkingu zima.
Odłaczyłem nagrzewnice nie wyjmując jej - od strony silnika.
podąłczyłem wąz ogrodowy do jednego z wyprowadzeń.
odkręciłem kran na parę minut.
Pózniej z drugiej strony (czyli do drugiej rurki) i kolejne kilka minut.
Bedzie potrzebne metr zwykłego weza zeby skierować strumien wypływającej wody nie na silnik. tylko gdzieć na ziemię.
Od tego czasu dziala bez problemu.
Oczywiście można kupić w ASO nową nagrzewnice i ją wymienieć.
takich ludzi także szanuję
pozdrawiam
thx za +DUSZCZO pisze:własnie dolałem płynu do zbiorniczka - było 0.
wszystko wrociło do normy.
pojeździj deczko i zobacz np. jutro może Ci ubywa ... a jeśli nie ubywa to może wymień płyn przed zimą na nowy
Ostatnio zmieniony śr paź 11, 2006 09:47 przez RobertP, łącznie zmieniany 1 raz.