MK3 brak "obrysówek"

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Martino81
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

MK3 brak "obrysówek"

Post autor: Martino81 » pn paź 09, 2006 12:22

Mam MK 2 i w nim po zgaszeniu auta i przełączeniu kierunkowskazów zapala się bądź lewy bądź prawy postój przód i tył w zależności od wybranej str. Mam wrażenie że w MK 3 też tak powinno być, szkoda tylko że u mnie brak. Bezpieczniki wszystkie ok. Czy ma ktoś podobnie?

Awatar użytkownika
Misiek_B
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misiek_B » pn paź 09, 2006 12:37

Z tego co sie orientuje to w Vw powinno to byc ja mam golfa 3 i tez po wyjeciu kluczyka ze stacyjki i wcisnieciu kierunku zapala sie swiatło postojowe z lewej badz z prawej zalezy od kierunkowskazu czy lewy cy prawy sie nacisnie nawet w tych co teraz sprzedaja Vw jest ta funkcja.A w twoim moze poprzedni własciciel jakos to usunął bo go denerwowało pewnie pare razy zostawił na kierunkowskazie auto i usunoł to

[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]

Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pn paź 09, 2006 12:57

Oczywiście, ma tak być. Dziwne, że u Ciebie nie ma... A ta blaszka w stacyjce jest OK? Ta, która powoduje po wyjęciu kluczyka odłączenie "+" na radio. To chyba od niej zależy (wyjęcie kluczyka) czy się włączy.
Pozdrawiam.

Martino81
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Martino81 » pn paź 09, 2006 12:59

Rozbierałem dzisiaj zespół przełączników i zaglądałem na przewody oraz stacyjkę i nie widzę by było coś grzebane, chyba pozostają poszukiwania ze schematem.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 09, 2006 16:44

ale sprawdź najpierw faktycznie czy masz plus po zgaszeniu auta na kablu żółtym bodajże. Jak jest tam plus to wina prawdopodobnie leży po stronie wyłącznika lewej manetki.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”