[T4] Wybijajace sie górne sworznie wachacza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[T4] Wybijajace sie górne sworznie wachacza
Problem polega na tym ze bardzo czesto musze wymieniac gorne sworznie (co 2-3 miesiace)Za kazdym razem jak je wymieniam maja potargane oslony gumowe,niewiem czy sa zle montowane w aucie czy problem polega na czyms innym.Sworznie jakie zkladam pochodza z firmy TRW i nie naleza do najtanszych.Moze ktos z was przerabial juz ten problem, prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony ndz paź 08, 2006 21:14 przez S1BART1, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomekzabrze
- Użytkownik

- Kontakt:
koncowki drazkow i dolne sworznie sa ok ,wytrzymuja w normie ,cos tylko jest tylko z tymi gornymi .Ciekawe jest to ze przy dokrecaniu sworznia jest on praktycznie zgnieciony(chodzi mi o ta gumowa oslonke)ale inaczej sie nieda,kiedys dokrecilem go mocno ale z czuciem ,na drugi dzien gdy przejechalem pare kilometrow sworzen byl luzny wiec dokrecilem go tak mocno jak moglem,niewiem czy problem nietkwi w mocowaniu sworznia (element ten sluzy do ustawienia konta nachylenia kola)moze jest juz zuzyty.A jesli chodzi o typy gornych sworzni to jest tylko jeden Zmiana byla w 94 lub 96 roku ale zmienione byly tylko dolne sworznie ,gora zostala bez zmian.Najbardziej mnie ciekawi to dlaczego sa one tak zgniecione.Mam dwie T-4 (jeden 91 i drugi 94r.)i w obu jest ten sam problem