MK III benzyna- gaśnie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lysy77_2006

MK III benzyna- gaśnie

Post autor: lysy77_2006 » pt paź 06, 2006 20:00

Witajcie na forum i pytam się co ,może się dziać z moją III bo po przełączeniu go na benzyne kawalek jeszcze nim podjadę i się wylącza - poprzedni właściciel powiedział że po przełączeniu na benzyne mam go przegazować i wszystko gra , nieststy tak nie jest ( MK III 92r 1.4 jednop.)- proszę Was o pomoc- pozdrawiam i czekam

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pt paź 06, 2006 23:02

Co się dzieje jak odpalisz na benzynie?

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

lysy77_2006

Post autor: lysy77_2006 » pt paź 06, 2006 23:34

Jak go odpale na benzynie to mi chwile pochodzi i zgaśnie , natomiast jak mam przełączone na gaz czyli ta dioda mi miga ( chcąc przejść na gaz ta dioda po przegazowaniu świeci ciągle i jestem już na lpg) i jeszcze jestem na benzynie to odziwo chodzi i prawdepowiedziawszy nie próbowałem go zostawić tak by sprawdzić czy zgaśnie

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pt paź 06, 2006 23:48

lysy77_2006 pisze: i prawdepowiedziawszy nie próbowałem go zostawić tak by sprawdzić czy zgaśnie
No to sprawdź - bo może padła pompa paliwa

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

lysy77_2006

Post autor: lysy77_2006 » sob paź 07, 2006 00:01

to znaczy że na biegu jałowym powinien po czasie zgasnąć czy ewentualnie może na takich obrotach pracować ( pop. wloasciciel mówił ze trzeba go przegazować po włączeniu benzyny ale w tym momencie pedał gazu tak jak by nic nie powodował po naciśnieciu go więc nie szło przegazować musiałem nawet ponownie załączyć zaplon chyba że przełączyłem na gaz to mi złapał i jechał dalej.)

[ Dodano: 08 Paź 2006 14:01 ]
Wracając do moich problemów z benzyną to zaćżąłemgo obserwować i tak jest że na wolnych obrotach na benzynie sobie spokojnie pracuje a nawet mogę gazować i się nie wyłączy natomiast jak nim ruszam albo kawałek ujadę ( czyli dostaje obciążenia) tak gaśnie i co wnim może się robić?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”