[ mk2 ] Co to za silnik??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Direct
- Ma gadane
- Kontakt:
[ mk2 ] Co to za silnik??
szukam pomocy!!
Posiadam Golfa mk2 1.3 (1990r) na silniku widnieje opis HZ, a nigdzie nie moge znaleźć dokumentacji na ten temat. Silnik zasilany jest dwu-gardzielowym gaźnikiem. Po prostu chce wiedziec co to za silnik i ile ma KM.
Problem jest takze z wersja..lakier jest oryginalny (czerwony).Przez całe autko przebiegaja dwa malutkie biale paski a na tyle przed lampami jest napis "Koster Design" Co to za wersja!! Jak na 1.3 zamiast zegara ma obrotomież!!! Co to wogóle za cudo?!
Posiadam Golfa mk2 1.3 (1990r) na silniku widnieje opis HZ, a nigdzie nie moge znaleźć dokumentacji na ten temat. Silnik zasilany jest dwu-gardzielowym gaźnikiem. Po prostu chce wiedziec co to za silnik i ile ma KM.
Problem jest takze z wersja..lakier jest oryginalny (czerwony).Przez całe autko przebiegaja dwa malutkie biale paski a na tyle przed lampami jest napis "Koster Design" Co to za wersja!! Jak na 1.3 zamiast zegara ma obrotomież!!! Co to wogóle za cudo?!
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Direct, tu masz link wszystko jest opisane http://www.vwgolf.pl/?page_id=172
Ostatnio zmieniony pn mar 02, 2009 21:03 przez jaszczur, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- barteKKK03
- V.I.P.
- Direct
- Ma gadane
- Kontakt:
Jest pena nieścislość w tej nazwie.. " Koster " gdyż zamiast o jest takie male niemieckie o z dwoma kropkami nad soba.Byłem na badaniu lakieru i lakier jest oryginalny (jak określił fachowiec ) i powiedziano mi ze te paski przez bok i ten napis to jedna calosc i jest to pod jakąś warstwa lakieru i dlatego musiało to wyjść z fabryki.
- barteKKK03
- V.I.P.
Przeszukałem Google i trafiłem na to: http://blog.rebang.com/?p=602 a np na stronce http://www.doppel-wobber.de/ nie ma tej edycji
- Direct
- Ma gadane
- Kontakt:
Najlepiej bedzie jak jutro wysle zdjecia!!
Teraz to juz z coraz mniejszym uśmiechem podchodze do tego autka
No to zaczne od wymiany silnika..czy jest taki silnik z gamy 1.3 ktory mozecie polecic i nie bedzie klopotow z wymiana!! dziwne jest jeszcze to ze on ma katalizator?! W jakich granicach cenowych sie to zmieści.Skad wziaść silnik??
Teraz to juz z coraz mniejszym uśmiechem podchodze do tego autka
No to zaczne od wymiany silnika..czy jest taki silnik z gamy 1.3 ktory mozecie polecic i nie bedzie klopotow z wymiana!! dziwne jest jeszcze to ze on ma katalizator?! W jakich granicach cenowych sie to zmieści.Skad wziaść silnik??
- barteKKK03
- V.I.P.
Dokładnie, porób fotki jakis charakterystycznych elementów..Najlepiej bedzie jak jutro wysle zdjecia!!
Czesto ludzie sprzedaja fałeje na czesci i mozna wyrawac tanio komplet do swapu ,tylko czy teraz to sie opłaca ,jakis dobry silnik z osprzetem i innymi pierdołami ~1500 i do tego robocizna ,wiec sporo i według mnie nie opłacalneDirect pisze:Skad wziaść silnik??
- barteKKK03
- V.I.P.
- Direct
- Ma gadane
- Kontakt:
A byłbym zapomnial...dziwne jest jeszcze to że ten silnik ma popychacze kielichowe ( w dokumentacji HZ ma zwykłe !!! ),posiada katalizator.Jak kupowalem różne cześci to zawsze do 1.3 i wszystkie pasowaly!!! (pompa wody , pasek , filtr oleju ,świece ,filtr powietrza , uszczelniacze na walek rozrządu , cześci do aparatu zapłonowego i inne ) Dlatego zawsze byłem przekonany że to 1.3 !!! Dopiero gdy przejechałem sieę Golfem kolegi zobaczyłem różnice i wtedy zaczeły się watpliwości.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer