[MK2 1.6] Problemy ze szczelnością i ogrzewaniem.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gutekspc
Ma gadane
Ma gadane

[MK2 1.6] Problemy ze szczelnością i ogrzewaniem.

Post autor: Gutekspc » śr paź 04, 2006 10:04

Witam, mam drobne problemy z moim golfikiem mk 2 1,6. Mianowicie pod siedzeniem pasarzera z przodu wlewa mi sie woda (dostaje sie skądś pod schowkiem). Doszedłem już do tego, że prawdopodobnie mam uszkodzoną nagrzewnice, ale nie wiem czy to ma z tym związek. Nie wiem, czy to wina jakiejś uszczelki z przodu, uszczelki od szyb są całe, bez dziur. Jednocześnie zbiera mi się woda na głośniku prawym z przodu. Skąd sie tam bierze? Szukałem już różnych rozwiązań tego problemu, ale nie znalazłem nic. Poza tym mam problem z ogrzewaniem tylej szyby, mianowicie działają mi tylko 3 paski, a nie ma przerw, nie są przerwane czy coś. Bezpieczniki są sprawne, a ja widzę z tyłu w deszczu tyle co nic. I jeszcze jedna drobna sprawa - padło mi mocowanie od szyberdachu, mam ręczny, tylko uchylany. Gwint od śrubki się zajechał, przez co nie dociska mi szybki do uszczeli - na postoju cieknie mi woda do środka. Jest jakiś łatwy sposób naprawy tego? Czy musze wymieniać calą szybę/nowe mocowanie? Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony śr paź 04, 2006 19:26 przez Gutekspc, łącznie zmieniany 1 raz.

irekczek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: irekczek » śr paź 04, 2006 13:44

radzę przeczytać ten temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=43841

Podejrzewam filtr przeciwpyłkowy, który znajduje się na podszybiu pod plastikiem od strony pasażera. Musisz zrobić nową uszczelkę ze zwykłego sylikonu sanitarnego bo stara uszczelka przepuszcza wodę i kapie Ci z dmuchawy. Co do uszczelki przedniej szyby to nie byłbym taki pewny.. Moja uszczelka też nie miała żadnych dziur a ze starości dobrze nie przylegala. Napchałem pod uszczelkę sylikonu i dopiero pomoglo.
Jeżeli chodzi o głośnik to hm.. ZObacz czy masz drożne kanaliki odprowadzające wodę z drzwi. Musiałbyś także zrobić dodatkową osłonę z grubej folii np. ogrodniczej na kabel który idzie do głośnika. Ja fabrycznie miałem zrobiony taki jakby "kołnież" z folii na kabel żeby woda nie leciała do środka. Może Ty nie masz folii w drzwiach i dlatego. Niestety ale czeka Cie ściągnięcie tapicerki z drzwi(dużo roboty nie ma).

Awatar użytkownika
Gutekspc
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Gutekspc » śr paź 04, 2006 17:24

Thx, filtr musze obejżeć, ale co do drzwi to miałeś rację. Dziś po jeździe w deszczu zobaczyłem, że pod drzwiami też sie zbiera. Bede musiał je rozebrać, jak się znajdzie chwila wolnego czasu.

Pozdro

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw paź 05, 2006 11:05

macie filtr przeciwpyłkowy??

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”