[mk2] brak oswietlenia nad zegarami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Takaszi
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk2] brak oswietlenia nad zegarami

Post autor: Takaszi » śr paź 04, 2006 16:11

witam na wstepie napisze ze jestem juz w desperacji niewiem co mam robic a mianowicie wymieniałem zarówki nad zegarami bo była jedna spalona do tego celu musiałem zdemontowac całą deske po wymianie sprawdziłem ok działały po zamontowani przestały działa Prosze o pomoc niewiem co bym mogł sprawdzic co moze byc powodem oswietlenia nad zegarami dodam ze sprawdzałem zarówki napewno nie one bezpieczniki raczej sprawdziłem wszystkie bo niewiem który jest dokładnie odtego
mam słaby bardzo słby aklulumator nie chce odpalic ale jak włacze swiatła mijania to działaja wiec takie zaróweczki tez powinny prosze o jakie kolwiek wskazówki każda pomoc jest na wge złota naprawde bardzo prosze !!!!!!!!
posiadam golfa 2 1989 rocznik
Ostatnio zmieniony śr paź 04, 2006 16:24 przez Takaszi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr paź 04, 2006 16:23

musisz ponownie rozebrać deskę i spr. jeszcze raz pokoleji - zwróc uwagę czy wtyka jest dobrze osadzona na miejscu i spr. folje drukowaną czy nie jest gdzieś uszkodzona

ps: nie zakładaj 2 jednakowych tematów i pisz poprawnie tytuł tematu

:-k ...

Takaszi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Takaszi » śr paź 04, 2006 16:28

co do tematów przepraszam wypadek wiecej sie niepowtozy
sprawdze rozkrece jeszcze raz i sprawdze niewiem czy to cos pomoze ale cóz mi zostaje

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr paź 04, 2006 16:31

Takaszi pisze:pomoze ale cóz mi
powinno, bo jeżeli przed montażem świeciły a po nie to znaczy że coś się musiło stać podczas montażu i dla pewności spr. bezpieczniki

Awatar użytkownika
Paweł NPI
...
...

Post autor: Paweł NPI » śr paź 04, 2006 16:49

napewno styki żaróweczki nie mają dobrego kontaktu ze ścieżką na folii...

[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]

Takaszi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Takaszi » śr paź 04, 2006 18:39

powiedzcie mi czy jest mozliwosc zeby to była wina włacznika swiateł mijania jest tam takie pokretło które słuzy do rozjasniania i przciemniania owego podswietlania bawiłem sie troche nim bo było nieco zepsute teraz jest chyba całkowicie co do swiateł mijania posiadam.
ktos mi podsunoł taką opcje czy to możliwe ?

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr paź 04, 2006 19:11

Takaszi pisze:ktos mi podsunoł taką opcje czy to możliwe ?
tak, to jet możliwe - rozbierz go i zobacz jak tam z suwakiem na ściemniaczu, ale jeżeli świeci ci się podświetlenie wentylacji a deski nie to oznacza że włącznik św. jest ok

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » śr paź 04, 2006 19:13

Takaszi pisze:powiedzcie mi czy jest mozliwosc zeby to była wina włacznika swiateł
Pewnie że jest taka możliwość,tylko w tym wypadku gaśnie wszystko.Zegar,panel nawiewu,przyciski podgrzewania szyby,przeciwmgielne idt.

Takaszi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Takaszi » śr paź 04, 2006 19:28

co do nawiewu niewiem jeszcze nie zamontowałem ale przyciski juz tak i przy podgrzewaniu badz przeciwmgielnych sa diody i po właczeniu nie swiecą wiec zainwetuje w nwy włacznik i zobacze co z tego wyjdzie
no i kwestia najwazniejsza wielkie dzieki bo bylem juz na skraju wytrzymałości Wiecie jak to jest jak sie chce zrobic dobrze a wrezultacie nic niewychodzi a wrecz odwrotnie jest gorzej niz było

Awatar użytkownika
piotrpotrzebny
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piotrpotrzebny » śr paź 04, 2006 23:48

nie chce zakladac nowego tematu wiec podepne sie pod ten ;)
moim problemem jest to ze spalila mi sie dioda od swiatel dlugich. chcialbym ja wymienic ale nie wiem jaka to ma byc dioda ;)
bo nie wydaje mi sie zeby (bardzo modna w ost czasach wsrod tuningowcow :green_fuck: ) niebieska dioda sie sprawdzila w tym wypadku... nie chce zeby mnie cos razilo :D

pzdr.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”