[MK3] Wycieraczki przedniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Wycieraczki przedniej szyby
Witam.
Chce kupic wycieraczki przedniej szyby do mojego MK3.
Ustawilem sie na te BOSCH'a, poniewaz ostatnio sprawilem sobie, totalny badziew ktory w 100% odradzam - firma CHAMPION - 3000 km latem tego roku i wycieraczki totalny złom. Od strony kierowcy 5 rowków, od pasarzera strasznie chalasuje i skacze po szybie (na poczatku sie nie zapowiadalo na cos takiego, byla cisza i spokój)
Mam do Was pytanko, bo:
Jak ogladam wycieraczki firmy BOSCH, to na opakowaniu niestety zawsze są wymienione inne marki i niż potrzebuje. Jeszcze nie znalazlem takich na ktorch byloby napisane GOLF III. Chcę kupić jedną wycieraczkę ze spojlerem i jedną bez.
Czy jak bym kupil od innego modelu a dlugosci by sie zgadzaly (ew. niewiele różniły) to uchwyty do montazu beda pasować ???
Może macie tez sprawdzonych innych producentów??? Jak tak to jakich???
Gdyby ktos z Wrocka czytal ten temat i znal namiary na jakis sklepik to bylo by git.
Pozdrawiam.
Chce kupic wycieraczki przedniej szyby do mojego MK3.
Ustawilem sie na te BOSCH'a, poniewaz ostatnio sprawilem sobie, totalny badziew ktory w 100% odradzam - firma CHAMPION - 3000 km latem tego roku i wycieraczki totalny złom. Od strony kierowcy 5 rowków, od pasarzera strasznie chalasuje i skacze po szybie (na poczatku sie nie zapowiadalo na cos takiego, byla cisza i spokój)
Mam do Was pytanko, bo:
Jak ogladam wycieraczki firmy BOSCH, to na opakowaniu niestety zawsze są wymienione inne marki i niż potrzebuje. Jeszcze nie znalazlem takich na ktorch byloby napisane GOLF III. Chcę kupić jedną wycieraczkę ze spojlerem i jedną bez.
Czy jak bym kupil od innego modelu a dlugosci by sie zgadzaly (ew. niewiele różniły) to uchwyty do montazu beda pasować ???
Może macie tez sprawdzonych innych producentów??? Jak tak to jakich???
Gdyby ktos z Wrocka czytal ten temat i znal namiary na jakis sklepik to bylo by git.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr paź 04, 2006 19:25 przez lagwus, łącznie zmieniany 1 raz.
WWW szyte na Twoja miare - http://www.lagwus.pl
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Polecam--- VALEO---- sprawdzały się mi w wielu autach osobiście BOSHA omijam z daleka jakikolwiek by to nie był produkt , co do zaczepów nie masz czym się martwic ponieważ sprzedawca dobierze tobie odpowiednie mocowanie ,chociaż w pudełku zawsze są odpowiednie adaptery (przejściówki) , a z doświadczenia wiem NP. ze FIAT-y/PEUGOT-y/ VW / mają jednakowe mocowanie.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Masz do wymiany całe ramiona. Siadły sprężyny, albo odkształcone ramię i tyle. Każde wycieraczki będą 2-4 tygodnie chodzić cicho, natomiast później zaczną chrobotać. NIC CI NIE POMOŻE, tylko wymiana całych ramion, nie jest to duży koszt.lagwus pisze:Ustawilem sie na te BOSCH'a, poniewaz ostatnio sprawilem sobie, totalny badziew ktory w 100% odradzam - firma CHAMPION - 3000 km latem tego roku i wycieraczki totalny złom. Od strony kierowcy 5 rowków, od pasarzera strasznie chalasuje i skacze po szybie (na poczatku sie nie zapowiadalo na cos takiego, byla cisza i spokój)
To tak, jak mieć pretensje do Mobila, że Ci silnik olej bierze. Osobiście miałęm za 20 zł komplet (Alca) i pół roku było idealnei, po 8-9 miesiącach pojawiłą się 1 smużka i wymieniłem je na nowe. Żadne nie ccrobotały nawet na suchej czystej szybie.
Natomiast tylna wycieraczka (tej samej firmy) chrupie od pierwszego startu.
dragon5555 pisze:BOSCHa nie powinieneś narzekać, ja przynajmniej się na nich nie zawiodłem
z takiego powodu ja omijam TP SA, ZUS i PKO. Każdy ma prawo nie lubić jakiejs firmypszczyna pisze:osobiście BOSHA omijam z daleka jakikolwiek
Powtarzam, podstawą są dobre ramiona, w Audi mam te same pióra ponad rok (jeżdzę okazjonalnie) kosztowały 10 zł/kpl. Smugi już zaczęły zostawiać, ale nie chroboczą nawet na suchej czystej szybie.
ja sie wkurzyłem na wszystkie firmy. Jedne były dobre inne złe a w zimie to wszystkie szybko wysiadały. Teraz kupuje same pióra koszt to około 7 zł i 5 min roboty. Przy takim koszcie to moge sobie pozwolic na wymiane czesciej niz przy zakupie wycieraczek takich firm jak Bosch, Valeo, i inne. NIe bede sie wypowiadał odnosnie jakosci tych samych piórek bo nei zwróciłem na to uwagi z tego wzgeldu ze koszty wymiany sa neiwiekie wiec sie tym nie przejmuje
Pozdrawim
Pozdrawim
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Atomic10,
Ja w hutrowni kupiłem Unipoint'a- 2 sztuki za 10 zł. Wytrzymują 5-6 miesięcy i zero smug. W zimie też! Te ALCA, które miałęm w tym golfie 8-9 miesięcy (w tym mrozy w lutym) dopiero teraz zaczęły jedną 1-2 milimetrową smugę pozostawiać (tylko lewa). Dałem je kumplowi i jeszcze na nich pojezdzi
W poprzednich samochodach te za 10 zł wymieniałem dla zasady min. 3 razy do roku, bo jestem przewrażliwiony na tym punkcie. Lepsze mają ultimatum - do pierwszej smugi
Ja w hutrowni kupiłem Unipoint'a- 2 sztuki za 10 zł. Wytrzymują 5-6 miesięcy i zero smug. W zimie też! Te ALCA, które miałęm w tym golfie 8-9 miesięcy (w tym mrozy w lutym) dopiero teraz zaczęły jedną 1-2 milimetrową smugę pozostawiać (tylko lewa). Dałem je kumplowi i jeszcze na nich pojezdzi
W poprzednich samochodach te za 10 zł wymieniałem dla zasady min. 3 razy do roku, bo jestem przewrażliwiony na tym punkcie. Lepsze mają ultimatum - do pierwszej smugi
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
ramiona do wycieraczek
A gdzie mozna kupic ow ramiona do wycieraczek do mk3? mozecie podac dobra i sprawdzoną firmę, jaki erwentualny koszt takich ramion?
- Paweł Marek
- V.I.P.
są takowe Bosche przynajmniej w Kraku bez problemu pakowane po 2 o róznych długościach jak należy. Ale nie widzialem ze spojlerkiem.lagwus pisze:Jak ogladam wycieraczki firmy BOSCH, to na opakowaniu niestety zawsze są wymienione inne marki i niż potrzebuje. Jeszcze nie znalazlem takich na ktorch byloby napisane GOLF III.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ze spojlerkiem też są, to model BOSCH 533CS, taki jak TU. W zeszłym roku udało mi się takie kupić w Auchan w Zielonej Górze... teraz już nie widziałem tego modelu.Paweł Marek pisze:są takowe Bosche przynajmniej w Kraku bez problemu pakowane po 2 o róznych długościach jak należy. Ale nie widzialem ze spojlerkiem.lagwus pisze:Jak ogladam wycieraczki firmy BOSCH, to na opakowaniu niestety zawsze są wymienione inne marki i niż potrzebuje. Jeszcze nie znalazlem takich na ktorch byloby napisane GOLF III.