[Corsa 1,5 TD] Wybija plyn ze zbiorniczka wyrownawczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zależy co kto rozumie pod słowem wywala. Już zostałonapisane że syk i parę kropel płynu przy ostrożnym odkęcaniu korka na gorącym silniku to norma, ale wylewanie dużej ilościu płynu już nie jest normą.ziolo115 pisze:Absórd! to ja tez jeżdze Anormalnymi skoro mi tez wywala??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czyli sądzisz że masz coś źle?
Napisze jak to u mnie wygląda i po czym odróżniam normę od awarii.
Dobrze: odkręcam powoli korek aż syk usłyszę, moment czekam jeszcze aż syk ustąpi, odkręcam korek, poziom płynu odrobinę się podnosi i na tym koniec.
A teraz źle, gdy miałem zapowietrzony układ na skutek niedrożności odpowietrzenia: odkręcam korek, jak tylko trochę odkręce poziom płynu w zbiorniczku gwałtownie się podnosi i wylewa dużo ze zbiorniczka. Na skutek rozprężania bańki powietrznej która przy złym odpowietrzeniu jest sobie gdzieś u góry w chłodnicy lub nagrzewnicy
Napisze jak to u mnie wygląda i po czym odróżniam normę od awarii.
Dobrze: odkręcam powoli korek aż syk usłyszę, moment czekam jeszcze aż syk ustąpi, odkręcam korek, poziom płynu odrobinę się podnosi i na tym koniec.
A teraz źle, gdy miałem zapowietrzony układ na skutek niedrożności odpowietrzenia: odkręcam korek, jak tylko trochę odkręce poziom płynu w zbiorniczku gwałtownie się podnosi i wylewa dużo ze zbiorniczka. Na skutek rozprężania bańki powietrznej która przy złym odpowietrzeniu jest sobie gdzieś u góry w chłodnicy lub nagrzewnicy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
no powiedzmy ze cos w tym stylu, przy czym wszystkie przewody sa cieple, wentyl chlodnicy sie wlacza, nagrzewnica dziala, i dziwne zeby sie sam bez powodu zapowietrzyl szczegolnie ze to uklad samoodpowietrzajacy sie...Paweł Marek pisze:A teraz źle, gdy miałem zapowietrzony układ na skutek niedrożności odpowietrzenia: odkręcam korek, jak tylko trochę odkręce poziom płynu w zbiorniczku gwałtownie się podnosi i wylewa dużo ze zbiorniczka. Na skutek rozprężania bańki powietrznej która przy złym odpowietrzeniu jest sobie gdzieś u góry w chłodnicy lub nagrzewnicy
- Paweł Marek
- V.I.P.
Radzę odpalić samochód nagrzać do około 60stC potem odkręcić korek od zbiorniczka i sprawdzic czy wężykiem powrotnym [taki cieńki tuż przy korku] leci płyn ,powinien sobie sikać ] jeżeli tak nie jest to teraz zgaś silnik , zdejmij ten cieńki wężyk przy zbiorniczku wyrównaczym , zakręć korek, i z całej siły dmuchnij w ten wężyk aż usłyszysz bulgotanie w zbiorniczku .
po tej operacji załóż wężyk spowrotem , odkec korek i zapal auto i obserwuj czy płyn zaczyna z wężyka sikać.
U mnie tak zrobiłem i już wszystko ok , a miałem problem ten sam , układ silnie zapowietrzony, a mimo tego chłodnica , nagrzewnica, wszystko sie nagrzewało .
po tej operacji załóż wężyk spowrotem , odkec korek i zapal auto i obserwuj czy płyn zaczyna z wężyka sikać.
U mnie tak zrobiłem i już wszystko ok , a miałem problem ten sam , układ silnie zapowietrzony, a mimo tego chłodnica , nagrzewnica, wszystko sie nagrzewało .
POMOCY LUDZIE MAM PROBLEM Z MOIM GOLFEM 3 KUPILEM GO 2LATA TEMU TROCHE GO UPIEKSZYłEM OPTYCZNIE ITD.BYLEM ZADOWOLONY Z MOJEGO GOLFIKA AZ DO TEJ PORY A MIANOWICIE MAM TAKI PROBLEM ZE WYBIJA MI WODE ZE ZBIORNIKA ZOSTALA WYMIENIONA USZCZELKA POD GLOWICA CZUJNIKI WENTYLATORA I TERMOSTAT A JUZ O 2 SILNIKU NIE WSPOMNE ZE ZOSTAL WYMIENIONY I DALEJ TO SAMO JUZ NIE WIEM CO MAM ZROBIC POMóżCIE MI PROSZę.
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d07eb489d594df64][img]http://images48.fotosik.pl/25/d07eb489d594df64m.jpg[/img][/url][img]http://images33.fotosik.pl/393/6ef2b64548b6b84am.jpg[/img]