mk3 olej wspomagania kierownocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 olej wspomagania kierownocy
jak w temacie- jaki orginalny olej, a właściwie jakim olejem najlepiej zalać.
Re: mk3 olej wspomagania kierownocy
Z tego to wiem to oryginalnie zalewali olej koloru zielonego niestety nie wiem jakiej firmy ale to nie ma aż ak wielkiego znaczeniamały pisze:jak w temacie- jaki orginalny olej, a właściwie jakim olejem najlepiej zalać.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
ja zalalem olejem do przekladni automatycznej z orlenu. nie narzekam narazie.
co pytalem o plyn do wspomagania to mi dawali olej do automatu. wiec to chyba musi byc to. ps jest to czerwone
co pytalem o plyn do wspomagania to mi dawali olej do automatu. wiec to chyba musi byc to. ps jest to czerwone

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
CzeAdamm pisze:ja zalalem olejem do przekladni automatycznej z orlenu. nie narzekam narazie.
to co zalałeś to jest DEXRON czyli syntetyczny olej, płyn jak kto woli,
a VW nie lubi takiego czegoś we wspomaganiu, bardzo dużo marek to u siebie stosuje ale nie grupa Vw, powinien to być mineralny hydrauliczny olej lub płyn jak kto woli nazwać np. firmy Febi FE06162 dostaniesz go np. w Inter Cars
samo to że kolory są różne, orginał jest zielony,a ty zalałeś czerwony to już coś nie tak

proponuję żebyś zrobił se wymianę bo to może cię w nie długim czasie skrobnąć nieźle za kieszeń, a to już nie będzie takie śmieszne

Kazek
Czy ktoś zna jakieś stronki poświęcone motocyklom M-72
Czy ktoś zna jakieś stronki poświęcone motocyklom M-72