[mk4] Jak długo spływa olej do misy??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- martines
- Użytkownik
- Kontakt:
[mk4] Jak długo spływa olej do misy??
Witam dziś przejechałem 300 km ciągłej drogi przed wyjazdem mierzyłem olej i była na bagnecie połowa po powrocie jakas godzinka i okazało się że jest połowa połowy Jechałem non stop 120 - 140. Wczesniej olej mierzyłem na zimnym po nocy a teraz w sumie jeszcze na gorącym motorze! Czy wszystek olej mógł jeszcze nie spłynąć z bloku do misy??Temp. silnika ok 70 stopni.
nie wiem jak w mk4 ale w mk3 da sie to zrobic(1.8 8v na pewno),wczoraj odebrałem auto od mechanika własnie po wymianie uszczelniaczy na zaworach - zobaczymy teraz czy bedzie dalej olej brał.martines pisze:podobno na forum tez ktos w 1.4 16V wymienił uszczelniacze zaworów bez zdejmowania głowicy! Jaki jest tego tajnik nie wiem...
Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.
-
- Użytkownik
Witam.
W moim golfie też mam taki problem. Kiedyś na autostradzie zapaliła mi się nawet kontolka! Natomiast w spokojnej jeździe nie jest już taki łapczywy.
Przyzwyczaiłem się do tego bo ma tak od początku.
Olej po prostu się spalił i w misce go już nie będzie. Jest to po prostu taki feler w tym silniku. Trzeba z tym żyć - choć czasem trudno gdy zalewa się syntetykiem; i wozić zawsze ze sobą ze pół litra...oleju
Pozdrawiam!
W moim golfie też mam taki problem. Kiedyś na autostradzie zapaliła mi się nawet kontolka! Natomiast w spokojnej jeździe nie jest już taki łapczywy.
Przyzwyczaiłem się do tego bo ma tak od początku.
Olej po prostu się spalił i w misce go już nie będzie. Jest to po prostu taki feler w tym silniku. Trzeba z tym żyć - choć czasem trudno gdy zalewa się syntetykiem; i wozić zawsze ze sobą ze pół litra...oleju
Pozdrawiam!
PozdraVWiam!
Po godzinie to dawno już można robić pomiar.martines Silnik nie może brać tyle oleju co w Twoim przypadku. Wymiana uszczelniaczy się kłania. Droga impreza, ale potem jak ręką ujął.
Robiłem to już kiedyś tyle że w poprzednim aucie i nigdy nie żałowałem wydanych pieniędzy dla tego namawiam Cię!
Pozdrawiam
Robiłem to już kiedyś tyle że w poprzednim aucie i nigdy nie żałowałem wydanych pieniędzy dla tego namawiam Cię!
Pozdrawiam
Niestety te silniki tak mają,ja wymieniłem olej na półsyntetyk i przez 600km ani grama,ale jazda tylko po mieście na niewielkich obrotach,wyjazd na trase i jazda kilkadziesiąt kilometrów około 130km/h i już silnik konsumuje olej i to niemało,nie sądze aby to były uszczelniacze zaworów,bardziej wygląda to na pierścienie olejowe,znam gościa który kupił swojego z takim silnikiem z salonu i jemu łyka olej od nowości i jest to starszy pan a więc nie młodziak z ciężką nogą,trzeba z tym żyć jak ktoś napisał i tyle