swap skrzyni od GTi do 1.6D, chodzi o golfa MKII !?!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

otinger

swap skrzyni od GTi do 1.6D, chodzi o golfa MKII !?!

Post autor: otinger » pn lut 21, 2005 01:25

witam, padla mi skrzynia w MKII 1.6D po dluzszym czasie poszukiwan, pytan i odpowiedzi zdecydowalem sie na skrzynie od GTi wedlug informacji ktorych zasiegnalem u specjalisty od Golfow skrzynia ta ma miec przelozenie glowne +- ok. 3,90 przy czym seria 5-biegowa w 1.6D ma 3,94 wiec ta "krotkosc" zapewne bedzie nie odczuwalna i najciekawsza rzecz to:... szpera ok.7% :bigok: jak ktos bylby tak dobry to niech poda tutaj specyfikacje skrzyn do VW Golf MKII GTi i moze jakies numery seryjne, lub symbole to bym sobie od razu sprawdzil ktora z nich mam :grin: ptarzylem i szukalem, ale nic na temat skrzyn GTI nie wynalazlem :/ bede bardzo Wam wdzieczny za wszelka pomoc!

Awatar użytkownika
MAREK 74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MAREK 74 » pn lut 21, 2005 01:28

podejrzewam że bedziesz miał lipe
w GTI są inne przełożenia

MK1 1.8GTI MK2 GTI 16V + DIGI3.2 MK2 1.8GTI + DIGI 1.75 :)

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Kontakt:

Post autor: Krzylu » pn lut 21, 2005 02:28

a ja mysle ze vmax bedzie wiekszy niz na orginale z przyspieszeniem niewiem jak bedzie ale dieslowska jest wlasnie skonstruowana tak aby sie wkrecala szybciej(chodzi o przyspieszenie)bo klekot ma mniej obrotow i zeby czyms nadrobic skrzynia biegow musi byc szybsza niz w benzynie zeby klekot sie rozpedzil jakos normalnie do tej stowy skrzynie do diesla sa inne niz do benzyny
moga miec podobne przelozenie glowne ale poszczegolne biegi beda inaczej zestopniowane i przyspieszenie bedzie inne niz na orginale
skrzynie od diesla do benzyny dac to tak bedzie czuc ze szybciej sie zbiera do 100km/h ale vmax bedzie mniejszy no niestety cos za cos

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » pn lut 21, 2005 10:49

W poradach chyba masz dane i oznaczenia skrzyń. Symbol masz wybity od spodu na mocowaniu skrzyni do silnika, osłonie koła zamachowego.

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » pn lut 21, 2005 10:52

Jak zakładałem skrzynie z diesla do benzyniaka to tak szybko się wkręcała fura na obroty, że szok. Tak więc możesz sobie pomyśleć co będzie jak zrobisz odwrotnie niż ja.

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: WRHZ » pn lut 21, 2005 11:10

to zalezy od rodziaju skryzni kuzyn wkladal z benzyny 1,8 do 1,6 TD i latal jak szalony na paputkach 195 golfik bez problemu 170 pokazywal na budziki a na jedynce nie bylo mocnych zeby kola stanely nawet na suchym asfalcie (moe troche mial dawke paliwa wieksza i pompa od passata)

szaro102

Post autor: szaro102 » wt lut 22, 2005 17:01

nie polecam !!!mam tak i jest lipa vmax 120km/h

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”