[MK4] Zmiana oleju na mineralny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] Zmiana oleju na mineralny
Mam pytanie co do oleju czy moge zmienic na olej mineralny z pelnego syntetyka auto bylo sprowadzone z niemiec i nie wiedzialem jakim olejem byl zalany wiec zalalem syntetykiem i bardzo silnik klekocze chodzi jak diesel czy moge zmienic na mineralny i najlepiej jaki??? Prosze o pomoc? Chcialem poprostu sprawdzic jak bedzie sie zachowywal na tym oleju 

Ostatnio zmieniony czw paź 05, 2006 20:05 przez kowal20, łącznie zmieniany 1 raz.
Na mineralny możesz zamienić zawsze. Nie można zamieniać odrotnie z mineralnego na syntetyk. Jeżeli autko było z niemiec i nie jezt zajechane to podejrzewałbym że mógł być półsyntetyk ale wtedy tez nie można wlać syntetyk. Jeżli wszystko było ok na starym oleju i po zmianie klekoce to zamiana na gęstszy czyli półsynetyk czy mineralny powinna pomóc.
kodek
To że akurat silnik Ci klekocze to przy tych silnikach nic nowego. Mi też klekocze, może nie zupełnie jak diesel ale jednak i wielu osobom z tym akurat silnikiem również. To normalne.
Ja mam podobny przebieg do Ciebie a wlewam cały czas syntetyk. Ważne jest żeby silnik nie brał oleju. Mi akurat nie bierze i oby jak najdłużej. Obserwuj to i jeśli bierze znaczne ilości to dopiero pomyśl o zmianie oleju.
Ja mam podobny przebieg do Ciebie a wlewam cały czas syntetyk. Ważne jest żeby silnik nie brał oleju. Mi akurat nie bierze i oby jak najdłużej. Obserwuj to i jeśli bierze znaczne ilości to dopiero pomyśl o zmianie oleju.
bo w środku są krasnoludki i tłuką po zaworkach.. a tak poważnie to sam się kiedyś nad tym zastanawiałem ale póki nie bierze oleju i nic się nie dzieje a wszystko sprawdzone to niech sobie tam poklapujekowal20 pisze:to dlaczego tak klekocze???
[ Dodano: Sob Wrz 30, 2006 11:05 am ]
kiss, a ile masz wybiegane - mój ma 106tys i tyż nie bierze oleju