witam,
na wagu wyskoczyl mi error ze nie ma lacznosci z czujnikiem spalania stukowego ktory jest wkrecony w blok silnika, ktos wie co to moze byc ?
czujnik padł? czy moze tylko gdzies cos na kablach? jak sie zresetuje blad to autko odzywa i zaczyna chodzic idealnie rowno, pozniej blad sie odnawia.
ma ktos moze schemat instalacji?
a moze ktos ma taki czujnik na sprzedaz?
[mk3 2E] error na vagu: brak lacznosci z czujnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Nowy jest drogi. Ze 300 złotych chyba. Najpierw posprawdzaj po prostu jego kable i wtyczkę, potem próbuj znaleźć używkę na szrocie. Chociaż - popatrz tu. http://www.allegro.pl/item128072108__cz ... di_vw.html
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wiesz klopot z tym ze nie mam tak wygodnie dostepnego VAga zeby sie bawic,Paweł Marek pisze:Nowy jest drogi. Ze 300 złotych chyba. Najpierw posprawdzaj po prostu jego kable i wtyczkę, potem próbuj znaleźć używkę na szrocie. Chociaż - popatrz tu. http://www.allegro.pl/item128072108__cz ... di_vw.html
myslisz ze ten czujnik z linka by do mnie pasował?
gdybym mial pewnosc ze czujnik jest padniety to za 100pln warto było by to zrobic.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Niestey nie mam pewności. Ale zadzwoń do gości z tego linka napewno pomoga dobrać.
[ Dodano: Czw Wrz 28, 2006 7:58 pm ]
A na Vagu już byłeś, nie musisz jechać drugi raz póki co. Obejrzyj wtyki, kable aż do sterownika (piny na wtyczce sterownika 9, 34, 36 - czyli wyciągasz wtyczkę i sprawdzasz pomiędzy wtykami we wtyczce czujnika i pinami we wtyczce sterownika (po jej wyciągnięciu) o numerach ktore podalem czy niema przerwy na kablu. Jeśli kable są ok. to mozesz jeszcze odkręcić i oczyścić czujnik, ale to raczej nic nie da. trzeba wymienic.
[ Dodano: Czw Wrz 28, 2006 7:58 pm ]
A na Vagu już byłeś, nie musisz jechać drugi raz póki co. Obejrzyj wtyki, kable aż do sterownika (piny na wtyczce sterownika 9, 34, 36 - czyli wyciągasz wtyczkę i sprawdzasz pomiędzy wtykami we wtyczce czujnika i pinami we wtyczce sterownika (po jej wyciągnięciu) o numerach ktore podalem czy niema przerwy na kablu. Jeśli kable są ok. to mozesz jeszcze odkręcić i oczyścić czujnik, ale to raczej nic nie da. trzeba wymienic.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.