[mk2] jak sprawdzic błędy w komputerze i go zresetowac
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] jak sprawdzic błędy w komputerze i go zresetowac
jak sprawdzic błędy wy komputerze i go zresetowac silnik mam 1.8 16v kr bo cos dziwnego sie dzieje zy obrotami raz som raz niema aniby silnik krokowy hodzi bo mruczy ale czasami jak go odepne to nic sie niedzieje a powiny obroty spaść aczasami odepne i spadnom to nie wiem bo zauwarzylem bo ma za niskie obroty a czasami ma takie jak powinien mieć
DIGIFANT I ;)
reset
komputer mozna zresetowac w latwy sposob-wystarczy odpiac akumulator
a u mnie elektryk podpinal sie do wtyczki, ktora znajduje sie przy drazku od zmiany biegow (dokladnie jest ona pod plastikiem, tym do ktorego mozna wciskac zlotowki) ale nie wiem w jaki spob odczytywal:/ pozdro
- piotrek1313
- Użytkownik

Re: reset
No wlasnei chyba tak nie bardzo da sie zresetowac kompa odlaczajac akkuvw_gt91 pisze:komputer mozna zresetowac w latwy sposob-wystarczy odpiac akumulatora u mnie elektryk podpinal sie do wtyczki, ktora znajduje sie przy drazku od zmiany biegow (dokladnie jest ona pod plastikiem, tym do ktorego mozna wciskac zlotowki) ale nie wiem w jaki spob odczytywal:/ pozdro
A zeby sie podpiac do komputerka w aucie potrzebny ci interfejs np taki z alledrogo: http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... &country=1
A co do Twojego problemu to zacznij od posprawdzania wszystkich kabli (na wtyczce krokowca powinienes miec napiecie mniej wiecej tyle co napiecie akku, po przekreceniu kluczyka w stacyjce oczywiscie) i od przeczyszczenia samego krokowca (benzynka, WD-40 itp)