MK3 - jaki silnik wybrać? który polecacie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 - jaki silnik wybrać? który polecacie?
Witam serdecznie, to mój pierwszy post takze przywitac sie wypada
Mam pytanie - Dzisiaj bylem u znajomka sprowadzajacego auta. Decyzja padla, Golf 3 albo nowsza vectra.
Odnosnie Golfa oczywiscie, jaki silnik polecacie? Dodam ze chodzi o niskie(!) spalanie ale tez nie chcialbym zeby to byl jakis muł..
chcialbym miec poduche, najlepiej 2. abs, wspomaganie, klime i central zamek. Mile widziane el szyby i alarm.
jakie modele maja dane wyposazenie no i oczywiscie jak wyzej pisze - jakie silniki polecacie?
Mam pytanie - Dzisiaj bylem u znajomka sprowadzajacego auta. Decyzja padla, Golf 3 albo nowsza vectra.
Odnosnie Golfa oczywiscie, jaki silnik polecacie? Dodam ze chodzi o niskie(!) spalanie ale tez nie chcialbym zeby to byl jakis muł..
chcialbym miec poduche, najlepiej 2. abs, wspomaganie, klime i central zamek. Mile widziane el szyby i alarm.
jakie modele maja dane wyposazenie no i oczywiscie jak wyzej pisze - jakie silniki polecacie?
Pozdrawiam - Maciey
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
GT to wersja...przecież 1.8 niczym się nie roźnią w innych modelach poza mocą 90 lub 75PS.
No nie wiem ople są oszczędne. 2.0 115PS jest b.dobrym silnikiem w oplach i jest przy takiej oszczędności dosyć oszczędny.
Zresztą pod różnymi nogami różne spalanie.
A VW bierz jeśli nie chcesz mieć problemów z rdzą. VW jeśli nie rozbite to blachy przeżyją 100 opli. Moja siostra ma Vectrę z 96r i ma rdzę na każdych rantach. Ja mam z 91 MKII i nie wiem co to rdza na samochodzie.
No nie wiem ople są oszczędne. 2.0 115PS jest b.dobrym silnikiem w oplach i jest przy takiej oszczędności dosyć oszczędny.
Zresztą pod różnymi nogami różne spalanie.
A VW bierz jeśli nie chcesz mieć problemów z rdzą. VW jeśli nie rozbite to blachy przeżyją 100 opli. Moja siostra ma Vectrę z 96r i ma rdzę na każdych rantach. Ja mam z 91 MKII i nie wiem co to rdza na samochodzie.
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
jesli chodzi o wypasy to nie ma reguly...
kumpel przyprowadzil chyba juz od maja z 5 czy 6 golfow 3 generalnie same 1.4-1.8
i z wypasami bylo tak...
byl 1.8 90KM totalnie golutki wsrodku nawet 1 poduchy nie bylo
mial tez 1.4 ze skrzynia IV ale mial 2 poduchy i el. szyby i lustra
tak wiec to golf... rozne konfiguracje mozna spotkac zwlaszcza w III
kumpel przyprowadzil chyba juz od maja z 5 czy 6 golfow 3 generalnie same 1.4-1.8
i z wypasami bylo tak...
byl 1.8 90KM totalnie golutki wsrodku nawet 1 poduchy nie bylo
mial tez 1.4 ze skrzynia IV ale mial 2 poduchy i el. szyby i lustra
tak wiec to golf... rozne konfiguracje mozna spotkac zwlaszcza w III
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)
Jeśli szukasz małego spalania i rozsądnej mocy to tylko diesel. Możesz miec problem ze znalezieniem diesla z takimi wypasami, co nie oznacza że takich konfiguracji nie ma, jak cie systuacja nie pili to spokojnie szukaj TD lub TDI z wypasem.
Opla osobiście odradzam z dwóch powodów:
1. mulaste silniki
2. wszechobecna rdza
Opla osobiście odradzam z dwóch powodów:
1. mulaste silniki
2. wszechobecna rdza
Jak znajdzie 1.9TDI 110PS to mało prawdopodobne że będzie to słabo wypasiona wersja.
Ale VW coraz mniej na giełdach (konkretnych) - zabrakło w rajchu?
W nd byłem na giełdzie pooglądać co i za ile i takiego salonu Opla to jeszcze nie widziałem. Ze 100autek było jeden koło drugiego i do wyboru do koloru jakie tylko się chciało.
YDG przecież nie wszystkie 1.8 90PS pochodziły z brazyliany?Chyba że się mylę. Bo w MKII to silnik nie do zajechania praktycznie.
Ale VW coraz mniej na giełdach (konkretnych) - zabrakło w rajchu?
W nd byłem na giełdzie pooglądać co i za ile i takiego salonu Opla to jeszcze nie widziałem. Ze 100autek było jeden koło drugiego i do wyboru do koloru jakie tylko się chciało.
YDG przecież nie wszystkie 1.8 90PS pochodziły z brazyliany?Chyba że się mylę. Bo w MKII to silnik nie do zajechania praktycznie.