[Mk3] Drobne naprawy plastików w kokpicie i inne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk3] Drobne naprawy plastików w kokpicie i inne
Witam. Czy możecie mnie poinstruować jak zdejmuje się:
- gałkę dźwigni skrzyni biegów - kręci się w kółko jak głupia i źle się biegi zmienia, muszę zobaczyć co tam padło
- osłonę hamulca ręcznego (takie coś z miękkiego plastiku, u mnie się połamało i źle wygląda)
- elektryczny regulator poziomu reflektorów (podwójne lampy H1+H1). Jak to sprawdzić czy działa - wystarczy 12V przyłożyć?
Oraz pytanie - jak nakłada się nakładki na błotniki? Czy to wymaga wiercenia dziur w błotniku? Miałem takie fajne w Mk2 i teraz mi brakuje w 3...
- gałkę dźwigni skrzyni biegów - kręci się w kółko jak głupia i źle się biegi zmienia, muszę zobaczyć co tam padło
- osłonę hamulca ręcznego (takie coś z miękkiego plastiku, u mnie się połamało i źle wygląda)
- elektryczny regulator poziomu reflektorów (podwójne lampy H1+H1). Jak to sprawdzić czy działa - wystarczy 12V przyłożyć?
Oraz pytanie - jak nakłada się nakładki na błotniki? Czy to wymaga wiercenia dziur w błotniku? Miałem takie fajne w Mk2 i teraz mi brakuje w 3...
pzdr > nijou
gałke od skrzyni sie odkreca w lewo. jak sie kreci w prawo to sie przykreca. krec az przestanie sie ruszac. chodzi ci oranty platikowe??? dzirki sie wierci bo inaczej nie beda sie trzymac
[ Dodano: Sro Wrz 27, 2006 11:12 ]
do regulacji lamp złuży pokretło przy włączniku swiateł z cyframi 0-1-2-3 najlepiej podjechac noca pod sciane i przekreciś np z 0 na 3 i bedziesz wiedział czy działa jak nie to przełuż od kumpla ta regulacje i badzie wiadomo
[ Dodano: Sro Wrz 27, 2006 11:14 ]
osłone od chamulca zeby założyć to trzeba odkrecić lewarek i ja wsunąc bo inaczej to chyba nie da rady przynajmniej tak mi sie zdaje
[ Dodano: Sro Wrz 27, 2006 11:12 ]
do regulacji lamp złuży pokretło przy włączniku swiateł z cyframi 0-1-2-3 najlepiej podjechac noca pod sciane i przekreciś np z 0 na 3 i bedziesz wiedział czy działa jak nie to przełuż od kumpla ta regulacje i badzie wiadomo
[ Dodano: Sro Wrz 27, 2006 11:14 ]
osłone od chamulca zeby założyć to trzeba odkrecić lewarek i ja wsunąc bo inaczej to chyba nie da rady przynajmniej tak mi sie zdaje
Co do gały - Domyśliłem się że odkręca się toto w lewo. Sęk w tym, że nic się nie dzieje jak kręcę, kręci się w kółko...
Co do ręcznego - odkręca się u nasady?
Co do regulatora - wiem, jak to działa ale nie wiem jak zdjąć..... help!
Co do regulatora - wiem, jak to działa ale nie wiem jak zdjąć..... help!
Ostatnio zmieniony śr wrz 27, 2006 11:20 przez nijou, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr > nijou
jezeli sie kreci i nic sie nie dzieje to zjejm mieszek z plasitkim jest on na zatrzaskach wystarczy szarpnac do góry- 4 satrzaski i jak podniesiesz mieszek do góry to wtedy kreć gałka i patrz co sie dzieje bo moze poprostu jest nie dokrecona i jest do przykrecenia jeszcze pół gwintu. zdejm i zobacz.nijou pisze:Co do gały - Domyśliłem się że odkręca się toto w lewo. Sęk w tym, że nic się nie dzieje jak kręcę, kręci się w kółko...
reczny- (wyjmij popielniczke w tunelu środkowum i zobaczysz) - tam odkrecać- bo inaczej nie założysz tego plastiku zeby miało to jakis wyglad