zawieszenie golf mk4

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wazel
Nowicjusz
Nowicjusz

zawieszenie golf mk4

Post autor: wazel » wt wrz 26, 2006 22:31

witam wszystkich

mam pytanie odnosnie zawieszenie w gofie IV, chodzi przede wszystkim o przod. Czy wymienia sie tam cale wahacze jak w passacie czy wystarczy wymieniac tuleje wahaczy (jesli wystepuja) w przypadku wystapienia jakichs stukow czy dyskomfortu. Pytam poniewaz w ogole nie mam pojecia jakie jest tam zawieszenie, ile wahaczy i ile tulei.
dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
martines
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: martines » śr wrz 27, 2006 00:12

hmm... o jakim pasacie mówisz bo jeśli o B5 to na szczescie zawieszenie jest inne. W pasacie B5 masz wielodrążkowy układ kierowniczy który wręcz nie nadaje sie na Poslkie AUTOBANY:). Golf jest na tradycyjnych wachaczach z wymiennymi sworzonkami... Także koszt zrobienia "stuków" jest o niebo tanszy.

Przybliz co Ci stuka bo moze to nie sa wcale tuleje... moga byc np. PODSTAWY STABILIZATORÓW - koszt w InterCars granice 8 zł z sztuke :)

wazel
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wazel » śr wrz 27, 2006 03:02

dzieki za info.
jeszcze nie mam golfa. pytalem tylko bo chcialem sie upewnic. w chwili obecnej podejmuje decyzje nad wyborem auta. Rozważam kupno passata, golfa i bory.
jeszcze nie podjalem decyzji ale prawdopodobnie bedzie to bora lub golf z 115 TDI
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”