Mam problem ze swoim mk 4 sdi, mianowicie po wyrzuceniu go na luz ( najczęściej z 2 oraz 5 ) da się slyszeć takie tempe buczenie, które ustaje w momencie poruszenia dzwigbnią zmiany biegów.
Dodam ,że jakis czas temu byla wymieniana skrzynia.
Prosze o pomoc
Golf IV SDI coś ze skrzynią - pomocy!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Sławek1980
- Nowicjusz

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

-
Sławek1980
- Nowicjusz

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Mam tak w Corsie. Corsa diesel, ma 270 tys km, a licząc, że na kilometr trzeba kilka - kilkdziesiąt razy zmienić bieg to ma prawo...
Ja dokładnie nie wiem jak to jest w MK4, ale prawdopodbnie wywalona jest ta kulka pod drążkiem, albo jakiaś inna plastikowa pierdółka. Spróbuj zdjąć mieszek (gumę), wcześniej odkręcić gałkę i jeśli wiesz jak to zdjąć najbliższe plastiki i obserwować skąd wydobywa się dźwięk. Nie powinno to być drogie, do Corsy kosztue coś koło 100 zł.
Pozdrawiam.
Ja dokładnie nie wiem jak to jest w MK4, ale prawdopodbnie wywalona jest ta kulka pod drążkiem, albo jakiaś inna plastikowa pierdółka. Spróbuj zdjąć mieszek (gumę), wcześniej odkręcić gałkę i jeśli wiesz jak to zdjąć najbliższe plastiki i obserwować skąd wydobywa się dźwięk. Nie powinno to być drogie, do Corsy kosztue coś koło 100 zł.
Pozdrawiam.