[mk2] problem ze skrzynią biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] problem ze skrzynią biegów
witam
poruszam sie golfikiem MK2 z silnikim 1.3 i jest w nim skrzynia 4 biegowa i wczoraj nie umiałem wrzucić wstecznego. wcisnołem drążek nadół zabezpieczenie puściło, przyciągnołem drążęk do siebie do końca i chciałem pchnąć go do góry ale sie nie dało ;/ po kilku próbach jakoś wrzuciłem ten wsteczny. prosze pomóżcie!!
pozdrawiam
poruszam sie golfikiem MK2 z silnikim 1.3 i jest w nim skrzynia 4 biegowa i wczoraj nie umiałem wrzucić wstecznego. wcisnołem drążek nadół zabezpieczenie puściło, przyciągnołem drążęk do siebie do końca i chciałem pchnąć go do góry ale sie nie dało ;/ po kilku próbach jakoś wrzuciłem ten wsteczny. prosze pomóżcie!!
pozdrawiam
dzidek-85
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: [mk2] problem ze skrzynią biegów
sprobuj podciagnac delikatnie linke sprzegla, wczoraj mialem ten sam problem, z kazdym biegiem, zrobilem o 1 obrot sroobka i problem zniknal.
Siemka!
Ja też mam mkII 1,3,i też mam mały problem z tym wstecznym,w sumie autko mam od niedawna,ale wcześniej nie miałem problemu,a poza tym od czterech dni coś zaczęło mi jęczeć w czasie jazdy,tzn.wrzucam 1 bieg ,ruszam i zaczyna jęczec,i tak na każdym biegu jęczy,ale jak ujmę gazu to przestaje jęczeć,na luzie nie jęczy,i nie wiem co to może być,oleju w skrzyni nie wymieniałem jeszcze,więc może byłoby warto wymienić,zastanawiam się też nad zmianą skrzyni na 5-biegową.
Proszę doradźcie, co zrobić?
Pozdro
Ja też mam mkII 1,3,i też mam mały problem z tym wstecznym,w sumie autko mam od niedawna,ale wcześniej nie miałem problemu,a poza tym od czterech dni coś zaczęło mi jęczeć w czasie jazdy,tzn.wrzucam 1 bieg ,ruszam i zaczyna jęczec,i tak na każdym biegu jęczy,ale jak ujmę gazu to przestaje jęczeć,na luzie nie jęczy,i nie wiem co to może być,oleju w skrzyni nie wymieniałem jeszcze,więc może byłoby warto wymienić,zastanawiam się też nad zmianą skrzyni na 5-biegową.
Pozdro
mk2 vr6 robi się ;-)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mialem to samo, masz za malo oleju, szybko go wymien bo potem bedzie juz halasowalo na kazdym biegu caly czas, ja wymienilem po jakis 1kkm jak wrocilem z wakacji, efekt dalej huczy, jesli chcesz zmienic skrzynie to wsadz 5 bo remont jest nieoplacalny a huczenie jest spowodowane w 90% łożyskiem (robocizna zaczyna sie od 500 w góre + części)david81 pisze:Siemka!
Pozdro
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jeżeli by Cie takie coś interesowało to koleś z zawady koło wodzisławia śl. (wiem że to jest dość kawałek z gliwic, ale ponoć on też chandluje na giełdzie tylko nie wiem na której;/) sprowadza właśnie niemieckie auta i je rozbiera no na części ja jak coś potrzebuje do mojego to jade tam do tego klienta. z tym ze nie mam do niego żadnego numeru tel. ale sie do niego wybieram więc jak coś bede wiedział to Ci moge dać cynk
dzidek-85
Witam!
pomyślałem jednak że warto ten olej w skrzyni wymienić,pojechałem w poniedziałek
na wymianę,okazało się że olej dobry ale brakowało ok.0,5l,dolali mi tego oleju,
i trochę jest jakby lepiej ,ale jak jadę to dalej coś jęczy,chyba jeszcze będę musiał zobaczyć z tymi przegubami,może to będzie to,dzięki za rady
pozdrawiam
pomyślałem jednak że warto ten olej w skrzyni wymienić,pojechałem w poniedziałek
na wymianę,okazało się że olej dobry ale brakowało ok.0,5l,dolali mi tego oleju,
i trochę jest jakby lepiej ,ale jak jadę to dalej coś jęczy,chyba jeszcze będę musiał zobaczyć z tymi przegubami,może to będzie to,dzięki za rady
pozdrawiam
mk2 vr6 robi się ;-)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
to masz szczescie bo mnie brakowalo 1 litrdavid81 pisze:Witam!
pozdrawiam