JAKA MAKSYMALNA POJEMNOŚĆ AKUMULATORA DO MK4 1,6 SR??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
scuzzy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

JAKA MAKSYMALNA POJEMNOŚĆ AKUMULATORA DO MK4 1,6 SR??

Post autor: scuzzy » sob wrz 23, 2006 14:19

Witam
Potrzebuję porady. Akumulator jest jużdosyć stary i postanowiłem go wymienić. Tylko nie wiem na jaki. Chciałbym wiedzieć jaką maksymalną pojemność moge zakupićaby alternator podołał z naładowaniem. Przy głośnej muzyce światła zaczynają mi przygasać w rytm muzyki. Jaka pojemność i ewentualnie firma będzie wporządku?

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » sob wrz 23, 2006 18:19

Zasada jest taka iż akumulator nie powinien przekraczać pojemnością mocy alternatora
Sprawdź pierw ładowanie powinno być 14,0-14,4V
Akumulator możesz kupić 50Ah lecz szukaj jak najwyższą moc rozruchową, polecam CENTRA -FTURA 50Ah 510A(EN) z bazą wapienną 2-latra gwarancji , a u nie których partnerów Cęntry 3-trzy lata koszt zakupu 173zł i nie przepłacaj więcej.

POZDROWENIA

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: JAKA MAKSYMALNA POJEMNOŚĆ AKUMULATORA DO MK4 1,6 SR??

Post autor: RobertP » sob wrz 23, 2006 21:05

scuzzy pisze:Chciałbym wiedzieć jaką maksymalną pojemność moge zakupićaby alternator podołał z naładowaniem. Przy głośnej muzyce światła zaczynają mi przygasać w rytm muzyki. Jaka pojemność i ewentualnie firma będzie wporządku?
sprawdź alternator na nim masz napisane ile Amper ładuje i tak np. jak masz 70A
to teoretycznie max 70Ah możesz mieć akumulator ale jak robisz duże trasy to praktycznie możesz kupić np 75Ah i bedzie OK
tolerancja przy trasach może być no nie więcej raczej niż 10Ah

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”