[mk3]znika płyn (dosłownie!!!)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
ZNZLAZŁEM WYCIEK!!! płyn uchodzi ze zbirnika wyrównanwczego.konkretnie po prawej stronie są dwa otwory i kapie z tego niżej. scieka do komory silnika i stamtąd prosto na wahacz dlatego nic eni było widać. nie wiek ktoś dlaczego uchodzi??? cisnienie w układzie raczej normalne. czy to wina korka?? czy zbiorniczek do wymiany???
zobacz pod korkiem powinien być oring może go nie ma albo ci spadłalepka pisze:czy to wina korka?? czy zbiorniczek do wymiany???
albo masz wokół oringu takie pierścień który powoduje żeby ten oring nie spadał
no i go nie masz on jest jakiś dość kruchy i spada ta okrągła uszczeleczka ...
zbiorniczek jest OK tylko korek obejrzyj i ewentualnie kup nowy lub ze szrotu załatw ...
-
- Użytkownik
no własnie u mnie tez było słychać nawet na wylączonym silniku jak scisnołem za przewód od chodnicy to robiło w zbiornczku psttt. wogóle cięzko było to zlokalizowAć ten wyciek. bo zbiorniczek jest osłonięty taką czarną osłoną z prawej strony a tam są te otwory co nimi płyn uciekał. dopiero włożyłem tam kawałek szmatki przejechałem trochę patrzę a tu szmatka mokra. nic ale najważniejesze że to nie uszczelka. dzięki za pomocvwarek pisze:było słychać takie lekkie syczenie
[ Dodano: Pon Wrz 25, 2006 2:55 pm ]
no i jednak okazało się, że ot jednak chłodnica. nie wiem czemu korek tez puszczał i czy to miał jakiś związek ale dzisja ukazała sie na zderzaku piękna ciemna stróżka płynu. niestety czeka mnei wymiana. dzięki wszystkima z apomoc