powodzenia i daj jutro znać co dalejmattip86 pisze:Ok. Juz wszystko wiem. Dzięki
[mk3]znika płyn (dosłownie!!!)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to normalka nie rób tego wiecejalepka pisze:wytre silnik do sucha (bo trochę sie płynu wylało jak odkręcałem korek na gorącym silniku) i bede patrzył co sie dzieje.
odkręcaj jak jest zimny i wtedy obserwuj, ale zawsze deczko się podnosi jak się rozgrzewa aż w końcu może jak się termostat nie otworzy to może zacząć wywalać na zewnątrz ...
aha zobacz te węże czy są mocno nabite twarde przy zakręconym korku i rozgrzanym samochodzie (przypominam: dość twarde świadczą też o przedmuchanej uszczelce)
a może samochód nie rozgrzał sie po tych 30km ??? nie otworzył termostat i nie poszła ciepła woda na chłodnicę i nie wyciekło od strony chłodnicyalepka pisze:kurcze. dolałem płynu przejechałem 30km (wczoraj przy takiej odległości płyn "wyparował" ze zbiorniczka) i nic. jest jak było. albo magiczna samonaprawa albo nie wiem co myśleć zobaczymy co bedzie dalej
kurcze fakt z deczka zagadka ...
z objawami to bywa róznie w benyniakach jak idzie do układu spalania to może być problem z odpaleniem w dieslach żadziej podobnie z dymem z rury..alepka pisze:a miałeś jakieś inne objawy???. kłopoty z odpaleniem, woda w oleju, dymek z rury???Krystek pisze:mialem to samo płyn ubywał w oczach szukalem wszędzie niestety okazało sie najgorsze odkręcilem świece i znalazłem wodę na w cylindrze szła uszczelką radze odkręciś świece i popatrzeć na nie
jescze co do wycieku wpadło mi coś takiego aleka ZOBACZ TUTAJ
i bym się pokusił w końcu niczmu nie zaszkodzi
zobacz jest TUTAJ na aukcji i jak mało kosztuje ...alepka pisze:chyba bede musiał się zaopatrzyć w ten fosforocośtam. nie wie ktoś czy to można kupić gdzieś w sklepie????