Wykryto adblocka.: Forum wyświetla subtelne reklamy, prosimy o rozważnie wyłączenia ich blokowania i dopisania nas do listy wyjątków.
Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
paolo
- Gadatliwa bestia

-
Kontakt:
miomio1 pisze:paolo pisze:miomio1 pisze:Możesz śmiało jeździć na tablicach niemieckich , słyszałem przypadki ze nawet 6 miesięcy ludzie jeżdzą na juz nieaktualnych tablicach ,tylko musza być z czerwonym paskiem . Bo z żółtym to całkowicie odradzam
dlaczego odradzasz zoltym a polecasz z czerwonym ?

Kazda musi miec ubezpieczenie (tyle ze na zoltej swego czsu nie chcieli wpuszczac do kraju wedlug "polskiej" interpretacji przepisow). Slyszalem ze mozna wykupic ubezpieczenie do celnych tablic a jak juz przerejestrujesz na polskie mozna przpepisac...tak mi qmpel mowil.
Najlepiej zapytac w komisie oni znaja najlepiej temat.
Według polskiego prawa nie wolno wogóle poruszać się autem na żółtych tablicach na nasych drogach ,nawet celnicy nie powinni wpuszczać takie auta z zachodu , a w tym przypadku to nie jest taka duża odległość tak jak pisze<<<< macq2 >>>> a i policja na to popatrzy z przymróżeniem oka
hmm a z tgo co ja wiem to nie ma polskiego prawa co do tablic z zoltym paskiem. Niemieckie prawo dopuszcza poruszanie sie na zoltych tabliczkach w obrebie wszystkich landow i nie zabrania wyjezdzania poza granice Niemiec, ale takze nie pozwala. Wiec Polscy celnicy moga to interpretowac na 2 rozne sposoby. A jak to bywa w Polsce kazdy wie. Dlatego do Polski nie zostaly wpuszczane samochody na zoltym pasku...bo nigdzie nie pisze ze moga...ale tez nie pisze ze nie moga

Ja tak slyszalem i wydaje mi sie z tego co pytalem to tak ta sprawa przedstawia sie.
-
AEM
- Użytkownik

-
Kontakt:
W tvn turbo był reportaż na ten temat. Prowadzili wywiady z polskimi i niemieckimi łapsami z samej góry. Twierdzili że absolutnie nie wolno. Na żółtych nie ma ubezpieczenia międzynarodowego oc.
Jak jadę to nie piję - za dużo się rozlewa!
-
bufu
- Mały gagatek

cze macq2 odpowie ci FACHOWIEC w tych sprawach od trzech lat w ubezpieczeniach komunikacyjnych.
a więc słuchaj na te niemieckie tablice jakie by one nie były możesz wykupić ubezpieczenie graniczne jest ono ważne 30 dni czyli tyle żeby go na siebie zarejestrować. jak masz jakieś pytanie odnośnie ubezpieczeń samochodów to pisz na priva odpowiadam na wszystkie pytania użytkowników forum.
pozdrowienia BUFU konrad
-
miomio1
- Cool Europe GL

-
Kontakt:
paolo pisze:miomio1 pisze:paolo pisze:
dlaczego odradzasz zoltym a polecasz z czerwonym ?

Kazda musi miec ubezpieczenie (tyle ze na zoltej swego czsu nie chcieli wpuszczac do kraju wedlug "polskiej" interpretacji przepisow). Slyszalem ze mozna wykupic ubezpieczenie do celnych tablic a jak juz przerejestrujesz na polskie mozna przpepisac...tak mi qmpel mowil.
Najlepiej zapytac w komisie oni znaja najlepiej temat.
Według polskiego prawa nie wolno wogóle poruszać się autem na żółtych tablicach na nasych drogach ,nawet celnicy nie powinni wpuszczać takie auta z zachodu , a w tym przypadku to nie jest taka duża odległość tak jak pisze<<<< macq2 >>>> a i policja na to popatrzy z przymróżeniem oka
hmm a z tgo co ja wiem to nie ma polskiego prawa co do tablic z zoltym paskiem. Niemieckie prawo dopuszcza poruszanie sie na zoltych tabliczkach w obrebie wszystkich landow i nie zabrania wyjezdzania poza granice Niemiec, ale takze nie pozwala. Wiec Polscy celnicy moga to interpretowac na 2 rozne sposoby. A jak to bywa w Polsce kazdy wie. Dlatego do Polski nie zostaly wpuszczane samochody na zoltym pasku...bo nigdzie nie pisze ze moga...ale tez nie pisze ze nie moga

Ja tak slyszalem i wydaje mi sie z tego co pytalem to tak ta sprawa przedstawia sie.
Zobacz ten link Etap 2
http://auto.gazeta.pl/wysokieobroty/1,5 ... 23404.html
-
AEM
- Użytkownik

-
Kontakt:
więc jednak na żółtych się nie przyjedzie do Polski! I nie ma mowy o możliwości ubezpieczenia auta na żółtych tablicach i co ty na to bufu? Uważam że albo komis ma ubezpieczenie na czas jazdy próbnej albo szukam innego komisu!
Jak jadę to nie piję - za dużo się rozlewa!
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
AEM pisze:Uważam że albo komis ma ubezpieczenie na czas jazdy próbnej albo szukam innego komisu!
Jesli komis nie chce pomoc dostarczyc auta na warsztat to widocznie chce ukryc wady niewidoczne na placu. U germancow kazdy komisarz mial takie tablice probne...
Pozdro
Gitner
-
macq2
Dziekuje wszystkim za wypowiedzi, jutro osobiscie wybiore sie do komisu zeby sie dowiedziec co mi zaproponuja i dam znac...