[mk 2] problem ze sportowym wydechem (za cicho chodzi)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk 2] problem ze sportowym wydechem (za cicho chodzi)
witam
zwracam sie do Was w imieniu kolegi z prosba... otoz problem jest nastepujacy:
moj kolego ma mk2 1,8... ma do tego zalozony koncowy sportowy wydech firmy "itc Tuner" (chyba nie pomyliem;])... i na tym wydechu chodzi prawie tak samo ja na zwyklym tlumiku..
a on chce zeby "buczal"... co ma zrobic ??
dodam ze reszta wydechu jest seryjna, i nie ma zamontowanej strumienicy(jesli to wazne)...
doradzcie mu
pozdro
zwracam sie do Was w imieniu kolegi z prosba... otoz problem jest nastepujacy:
moj kolego ma mk2 1,8... ma do tego zalozony koncowy sportowy wydech firmy "itc Tuner" (chyba nie pomyliem;])... i na tym wydechu chodzi prawie tak samo ja na zwyklym tlumiku..
a on chce zeby "buczal"... co ma zrobic ??
dodam ze reszta wydechu jest seryjna, i nie ma zamontowanej strumienicy(jesli to wazne)...
doradzcie mu
pozdro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=125824254
FELE do GTI !! Polecam
FELE do GTI !! Polecam
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Wywiercić ze 2 dziurki wiertarką w tłumikuMajler pisze:a on chce zeby "buczal"... co ma zrobic ??
Ale nie wiem, czy w tym wszystkim chodzi o "buczenie" tylko...
No ale cóż - najprostszy sposób podałem
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
naraziue chodzi cicho ale za rok to bedzie mu buczalo chuczalo i w uszach dzwonilo u mnie tez tak bylo wiece jsli chce miec odrazu basowy dziwiek to wywal srodkowy kawal rury i bedzie ok zostaw kata !!! , ale za rok jak koncowy sie rozbryka to bedzie dopiero dizwiek najpierw bedize slychac pozniej dlugo dlugo nic i dopiero bedize widac ze jedzie
rabbit1, Pinhead, shibby, dzieki za pomoc... jak najszybciej bierzemy sie do roboty i zobaczymy co z tego wyjdzie ;].. ale musi byc dobrze:)
wiem po sobie.. bo u mnie w mk3 mam sportowy koncowy wydech i do tego tylko strumienice wrzucona i chodzi jak marzenie:D:D (katalizator i srodkowy tlumik mam zostawione)
pozdro i jeszcze raz dzieki
punkty rozdane
wiem po sobie.. bo u mnie w mk3 mam sportowy koncowy wydech i do tego tylko strumienice wrzucona i chodzi jak marzenie:D:D (katalizator i srodkowy tlumik mam zostawione)
pozdro i jeszcze raz dzieki
punkty rozdane
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=125824254
FELE do GTI !! Polecam
FELE do GTI !! Polecam
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dokładnie takWilQ pisze:Ja mam tłumik firmy ULTER, firma tania i dosc dobra, 280 zł tłumik + założenie, chodzi naprawde ładnie, wydaje przyjemny pomruk w kazdym zakresie obrotów, na trasie mozna spokojnie jezdzic, poniewaz nie jest glosny. Chodzi tak jak ma chodzic mruczy na sportowo ale spokojnie
A co do robienia pustego wydechu typu "wywal sobie tlumiki i wstaw rure" to nie polecam bo rzeczywiscie bedzie sie darł na maxa ale starci duuużo KM bo diametralnie zmienia sie cisnienie w ukłądnie wydechowym co wplywa na prace sondy a co za tym idzie silnika...
Bzdura. Ciśnienie spalin nie ma wpływu na działanie sondy. Ważna jest temperatura, jeśli będzie tlen w spalinach to sonda na niego zareaguje bo na tym zasada jej działania polega.lolo_golf pisze:[
starci duuużo KM bo diametralnie zmienia sie cisnienie w ukłądnie wydechowym co wplywa na prace sondy a co za tym idzie silnika...
=-Pinhead-=