ABS w Golfie III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » pn wrz 18, 2006 09:15

janek822 pisze:RobertP,
sprawdź wszystkie styki któe współpracują z ABS-em
Mam podobny problem, gdzie znajdują sie dokładnie te styki?w przewodzi który wychdzi z koła czy w środku?
RobertP pisze:zanim pojedziesz sprawdź styki poruszaj wtyczkami (albo masz łączenie czujnika przy każdym kole
albo pod maską z prawej i lewej strony zależnie które koło )
możesz zdjąc koła i je deczko wyczyścić ...
styki miałem na myśli miejsca połączeń czujników czyli abo masz łączenie przy kole albo pod maską przykręcoen wtyczki na płycie koło kielichów tak jak ja
dodatkowo poruszaj i wpinaj porządnie wtykami jakie masz przy pompie hamulcowej ... (chyba masz tam :-) coś od ABS-u :-) )
janek822 pisze:no i gdzie jest ta jednostka sterująca u mnie? 94r,tdi 1Z.
pod siedzeniem albo pod tylkną kanapą ...
nie znam !Z albo tak jakoś powinno być ...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 18, 2006 20:59

Awaria któregokolwiek czujnika powoduje niedziałanie ABS. Problem musi być gdzie indziej. Można zwykłym miernikiem wg serwisówki sprawdzać opory i napięcia na wtyku kompa ABS, lub jechać na VAG. Komputer w autach do lutego 95 jest pod kanapą. W nowszych nie jestem pewien, chyba pod maską.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”