witam
od poczatku mojej przygody z tym golfem mialem sporadyczne przypadki zaniku iskry (tak przynajmniej mniemam) objawia sie to gasnieciem silnika na ulamek sekundy, zapalaja sie kontrolki a obrotomierz spada do 0, po czym znowu powraca do normalnej pracy. niedawno zalozylem gaz i tak sie juz nie da jezdzic :/ kilka wystrzalow i poszla obudowa filtra :X swiece, kable WN i czujnik halla sa nowe :/ cewka i modul tez byly sprawdzane. znajomy elektryk robil tez mostkowanie na stacyjce i dalej to samo :/ pomozcie bo juz nie wiem co robic...
pozdrawiam tomek
[mk3] zanik iskry?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zapomnialem dodac ze kopulka i palec tez sa nowe bo musialy byc do gazu. co do pogody to nic szczegolnego nie zaobserwowalem. wydaje mi sie ze to sie nasila jak docisne a pozniej zmieniam styl jazdy na spokojny. chociaz tez sie zdarza ze jak stoje w korku to tez zgasnie :/ do tej pory dzialo sie to tylko na goracym silniku a wczoraj odrazu jak zapalilem moze w koncu cos zdechnie do reszty VAG tez nic nie wykazal..
podobno jest...poczytam..
[ Dodano: Wto Wrz 19, 2006 11:33 ]
dzisiaj odkrecilem ten czujnik, przeczyscilem go razem z kostka. czy powinien on byc przykrecony z sila 20NM? (to chyba nieduza wartosc) ja go ledwo odkrecilem zobaczymy czy cos pomoze..
[ Dodano: Nie Paź 08, 2006 15:37 ]
panowie porazka dalej :/ czujnik spalania stukowego ok. auto stalo tydzien u elektryka przekopal cala elektryke..styki przekazniki sterownik wszystko...problem jest dalej..z tego co mowil ostatnia przyczyna moze byc czujnik polozenia walu. to mozliwe?
[ Dodano: Wto Wrz 19, 2006 11:33 ]
dzisiaj odkrecilem ten czujnik, przeczyscilem go razem z kostka. czy powinien on byc przykrecony z sila 20NM? (to chyba nieduza wartosc) ja go ledwo odkrecilem zobaczymy czy cos pomoze..
[ Dodano: Nie Paź 08, 2006 15:37 ]
panowie porazka dalej :/ czujnik spalania stukowego ok. auto stalo tydzien u elektryka przekopal cala elektryke..styki przekazniki sterownik wszystko...problem jest dalej..z tego co mowil ostatnia przyczyna moze byc czujnik polozenia walu. to mozliwe?