Szyberdach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

esenpe
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Szyberdach

Post autor: esenpe » sob wrz 16, 2006 20:42

Witam mam problem z szyberdachem w MK3 mianowicie do gory i do dolu dziala OK, problem zaczyna sie jak chce go otworzyc calkiem a potem zamknac. Przyciskam przycisk otwierania i np otwiera sie do polowy lub do konca, po czym chce zamknac i juz niechce isc... jak mam przycisniety przycisk! Wtedy mozliwosc zamkniecia jest tylko jedna, naciskanie kilka razy przycisku zamkniecia i za kazdym nacisnieciem szyberdach zamyka sie o jakies 2 cm, i tym sposobem go zamykam, bywa tak, ze podobny problem jest z otwieraniem, posmarowalem wszystko WD40 a pozniej tawotem w sprayu nie pomoglo, a zeby bylo smiesznie, bywa tak ze jedno zamkniecie i otwarcie jest ok, a drugie juz nie...

Prosze o jakies wskazowki, szukalem na forum, ale nic nie znalazlem..

Pozdr.
snp

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » sob wrz 16, 2006 20:58

Miałem dokładnie to samo - powodem jest to że niekiedy spada zaczep przy zamykaniu z jednej strony i się szyber blokuje. Efekt wyrobienia prowadnic ale można dorażnie naprawić.

Zrób sobie to: http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=57612
i problem zniknie.

Konto usunięte.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob wrz 16, 2006 21:05

esenpe najpierw sobie spróbuj czy jak zamykasz ręczenie korbką to cała mechanika dobrze i bez oporów działa. Bo jeśli dobrze to problem jest z elektryką

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

esenpe
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: esenpe » sob wrz 16, 2006 22:28

Dzieki za odpowiedz, jutro z rana rozbiore podsufitke...

Pozdr
snp

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”