czy III ma lampke rezerwy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
proszę bardzo:
oryginalny licznik MK3 TDI z 96 roku - ostatnia z prawej kontrolka rezerwy. Oryginalnie nie ma tam żarówki i nie próbowałem jej wkładać wiec nie wim czy będzie działać. Pa założeniu licznika od Cordoby okazało się że kontrolka rezerwy w nim działa. Jest to związane z faktem że w tym liczniku nie ma zaznaczonego poziomu rezerwy na skali wskaźnika paliwa.
oryginalny licznik MK3 TDI z 96 roku - ostatnia z prawej kontrolka rezerwy. Oryginalnie nie ma tam żarówki i nie próbowałem jej wkładać wiec nie wim czy będzie działać. Pa założeniu licznika od Cordoby okazało się że kontrolka rezerwy w nim działa. Jest to związane z faktem że w tym liczniku nie ma zaznaczonego poziomu rezerwy na skali wskaźnika paliwa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
jakieś kabelki dochodzą lecz niewiem czy to to akurat, bo moga to być czujniki ABSumajkel pisze:sprawdź czy dochodza kable gdzieś w okolice tarcz hamulcowych jeśli tak to tylko klocki z czujnikiem i powinno banglać.
Seryjnie było to montowane w 16V może w póxniejszych latach było to jako opcja??
Ja w każdym bądź razie nie mam nic takiego w liczniku
Majkel - to nie jest wypasiona wersja - liczniki do dizla, benzyny, golfa, polo cordoby, izy są takie same, różnią się jedynie tarczami i pewnie oprogramowaniem, te kontrolki są we wszystkich licznikach a w kazdym razie po 94 roku bo wtedy była chyba zmiana modelowa. U mnie po podłaczeniu licznika z Seata mam dodatkowo rezerwe i kontrolkę zapalonych świateł. Jest równiez check engine (to pewnie do wersji USA). Nie próbowałem wkładać zarówek i patrzyć czy działa - może zadziała, a może trzeba wgrać inny wsad. Po prostu w zależności od modelu są wykorzystywane te lub inne kontrolki - W seacie nie ma zaznaczonej rezerwy i kontrolki swiateł przy przełączniku - stad wszystko siedzi w zegarach.
A tak wygląda komplet:
A tak wygląda komplet:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdor
No przecierz Wam pisałem że ta kontrolka w MK3 nie działa By może dlatego, że jest niepodłączona żarówka, by może dlatego że soft licznika jej nie obsługuje. W moim starym liczniku fizycznie istnieje czego dowodem są zdjęcia. W liczniku z seata, który podłaczyłem kontrolka się świeci - jest to spowodowane tym, że nie ma tam zaznaczonej rezerwy na skali. Z tego też wynika, że kontrolka rezerwy jest zsynchronizowana z wskazówką na skali, czyli dla tych co mają problemy z pozimem paliwa na rezerwie nie jest to rozwiazaniem kłopotów - ot taki bajer i tyle.
Pozdor