[mkII] SONDA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Nie znam się dobrze ale wiem że niektóre komputery zpamietują błędy w Mk II.
Np. silniki na Digifancie. NIe wiem jak jest na mono-jetrinicu.
Ale np. Digijet jest głupi jak but. Nie zpamietuje błędów po wyłączeniu silnika!
?????????????????
Np. silniki na Digifancie. NIe wiem jak jest na mono-jetrinicu.
Ale np. Digijet jest głupi jak but. Nie zpamietuje błędów po wyłączeniu silnika!
?????????????????
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Z tym resetem kompa to też uważam, że należy od tego zacząć. Ja od dwóch miesięcy walczę z nierównymi obrotami. Silnik mi szaleje itp. Ale zawsze jak zresetuje kompa to przez jakieś 200 km auto chodzi jak zegarek, czyli trzyma obroty na poziomie 900, przyspiesza bez zadnych problemów.
Teraz niestety nie wiem, czemu po przejechaniu tych 200 km silnik znowu zaczyna szaleć. SKąd biorą sie te błędy w kompie. Bylem na Vagu i pokazało ze krokowy, ale gdyby to byl krokowy to po resecie dalej by szalal. Czyli musze dalej szukać.
Chyba teraz tez wezme sie za sonde. :D:D
Teraz niestety nie wiem, czemu po przejechaniu tych 200 km silnik znowu zaczyna szaleć. SKąd biorą sie te błędy w kompie. Bylem na Vagu i pokazało ze krokowy, ale gdyby to byl krokowy to po resecie dalej by szalal. Czyli musze dalej szukać.
Chyba teraz tez wezme sie za sonde. :D:D
GOLF 1.8 RP 90r. full wypass.
No właśnie wymieniłem krokowy i nie było różnicy. Także to na pewno co innego. Z rzeczy ktorych nie jestem pewien pozostała mi tylko Lambda.majkel pisze:czyli łapie ten krokowy nie od razu tylko przy jakiś tam obrotach lub przy jakiś innych obrotacg. Jeśli wraca ten sam błąd to zajmij się tym co pokazuje a nie wymieniaj dobrych części
GOLF 1.8 RP 90r. full wypass.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek