[MK3] 1.6 ABU 75KM ile to powinno jechac?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mógł i licznik szwankować To prawda. Zaden z 1,6 75KM właściwie nie ma prawa osiągać 190na godz.
Byłem którymś z kolei właścicielem i nigdy nie wiadomo czy ktoś nie wrzucił tam silnika 1,8
Gabarytowo jest to taki sam silnik i ktoś z młodzieży mógł się na to skusić.
Odchód miał porównywalny do tego 101 konnego którego mam teraz.
Raczej nie dowierzam, że miał tylko 75 KM bo moi koledzy też się nad tym zastanawiali.
Byłem którymś z kolei właścicielem i nigdy nie wiadomo czy ktoś nie wrzucił tam silnika 1,8
Gabarytowo jest to taki sam silnik i ktoś z młodzieży mógł się na to skusić.
Odchód miał porównywalny do tego 101 konnego którego mam teraz.
Raczej nie dowierzam, że miał tylko 75 KM bo moi koledzy też się nad tym zastanawiali.
Dzięki
Clio II 1.4 8 V 75KM,które kiedyś miałem fabrycznie miało coś ok 165 km/h max prędkości a ja wycisnąłem z niej 201 km/h na aluminiowych 14 tkach na autostradzie z Poznania do Konina. Megane II 1,6 16 V 110KM ledwo dobijało do "napisanych" 200km/htomecki pisze:Eeeeeeeee..185 km/h to juz chyba lekka przesada te silniki maja w papierach predkosc max. 168 km/h
Bus , którym jeżdżę w pracy rozpędził się do 169 km/h mimo ,że w papierach max jest na 135.
Tak więc nie zawsze to co w papierach jest prawdą , dużo zależy od konkretnego pojazdu.
A swojego Golfika ABU nie rozpędzałem powyżej 120 - chyba już wyrosłem z mani prędkości niech za nas ściga się Kubica
dokladnie! Przeklamania w licznikach sa ogromne !!!ElmerT pisze:Clio II 1.4 8 V 75KM,które kiedyś miałem fabrycznie miało coś ok 165 km/h max prędkości a ja wycisnąłem z niej 201 km/h na aluminiowych 14 tkach na autostradzie z Poznania do Konina. Megane II 1,6 16 V 110KM ledwo dobijało do "napisanych" 200km/h tak więc nie zawsze to co w papierach jest prawdą , dużo zależy od konkretnego pojazdu.
hahaha
[img]http://img407.imageshack.us/img407/351/gtifu1.jpg[/img]
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
Jechałem kiedyś Focusem 100KM a za mną Passat B5 150KM i też czasami nie mógł mnie dogonić. Ale to nie znaczy że Pasek był słabszy Kwestia kierowcy, drogi i subiektywnych odczuć. Przy prędkościach rzędu 190km/h można się zbliżać do auta przed sobą z prędkością 20km/h i prawie tego nie widać.
=-Pinhead-=
O kurcze panowie nie ma to jak pomiar z górki !!!
Dodam że na rowerze jeżdze amatorsko i chyba predkość 45 km/h to wszystko co osiągnełem na prostej a z górki jechałem na tym samym rowerze ponad 60 km/h dokładnie z ul. Tamka w warszawie wiec nie piszcie co ile poleci z górki bo to bez sensu, pod górke ile poleci też nie piszcie
Dodam że na rowerze jeżdze amatorsko i chyba predkość 45 km/h to wszystko co osiągnełem na prostej a z górki jechałem na tym samym rowerze ponad 60 km/h dokładnie z ul. Tamka w warszawie wiec nie piszcie co ile poleci z górki bo to bez sensu, pod górke ile poleci też nie piszcie
Był: Golf III, Oldschool'owa Corsa A przedlift i przez chwile Golf II na wąskim
Obecnie: Grand Espace
SPRZEDAM: SCHOWEK POD AIRBAG I HELLA SILVER MAGIC
Obecnie: Grand Espace
SPRZEDAM: SCHOWEK POD AIRBAG I HELLA SILVER MAGIC